Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ισπανία: Στέλνει 14 μαχητικά αεροσκάφη σε Βουλγαρία και Ρουμανία για ενίσχυση της Ν.Α. πτέρυγας του ΝΑΤΟ

Η Ισπανία θα στείλει 14 μαχητικά αεροσκάφη στη Βουλγαρία και τη Ρουμανία για να ενισχύσει την ανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ, καθώς η συμμαχία ενισχύει την αποτρεπτική της ικανότητα μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Επίσης θα στείλει έξι αεροσκάφη Eurofighter και 130 στρατιώτες στη Βουλγαρία από τα μέσα Νοεμβρίου έως τις αρχές Δεκεμβρίου για να εκπαιδεύσει τις τοπικές δυνάμεις, ανέφερε το Γαλλικό Πρακτορείο Agence France-Presse το Σάββατο, σύμφωνα με δήλωση του ισπανικού υπουργείου Άμυνας.

Οκτώ μαχητικά αεροσκάφη F18M και 130 στελέχη της πολεμικής αεροπορίας θα σταλούν αργότερα στη Ρουμανία μεταξύ Δεκεμβρίου και Μαρτίου 2023 ως μέρος της στρατηγικής «αντίδρασης και αποτροπής» του ΝΑΤΟ, αναφέρει το υπουργείο.

Ένα ραντάρ επιτήρησης μεγάλης εμβέλειας έχει επίσης αναπτυχθεί στη Ρουμανία από τις 17 Οκτωβρίου και ενδέχεται να παραμείνει μέχρι τα τέλη Ιουνίου 2023, αναφέρετε στην δήλωση.

Η Ισπανία έχει ήδη στείλει 12 πολεμικά αεροσκάφη στα ανατολικά μέλη του ΝΑΤΟ Βουλγαρία, Λιθουανία και Εσθονία από τότε που η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο.

Πηγή: Abcnews.al

Μετάφραση: Σταυρούλα  Ευαγγέλου

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More