Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ισπανία: Συμβούλιο Ασφαλείας με θέμα τους Ουκρανούς πρόσφυγες – Ναυτική βοήθεια ζητά η Ουκρανία

Στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας που συνεδρίασε σήμερα (12.04.2023) υπό την προεδρία του βασιλιά Φελίπε και της πλειοψηφίας των μελών της κυβέρνησης αναλύθηκε η εξέλιξη και ο αντίκτυπος της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία. Ειδικότερα μεταξύ άλλων συζητήθηκε το ζήτημα της υποδοχής και της προσωρινής προστασίας των Ουκρανών προσφύγων στην Ισπανία.

Από την αρχή της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία έχουν φθάσει στην Ισπανία 173.200 Ουκρανοί πρόσφυγες και έτσι η Ισπανία αποτελεί την 5η χώρα υποδοχής Ουκρανών σε ευρωπαϊκό έδαφος. Μέχρι σήμερα 79.700 άτομα έχουν εγγραφεί στο ισπανικό Εθνικό Σύστημα Υγείας και περισσότερα από 39.300 Ουκρανοί μαθητές έχουν εγγραφεί στα ισπανικά σχολεία. Επίσης 14.300 Ουκρανοί έχουν εγγραφεί ως τώρα στο σύστημα κοινωνικών ασφαλίσεων.

Η Ουκρανία ζητά από την Ισπανία ναυτική βοήθεια και περισσότερα πυρομαχικά πυροβολικού

Ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας, Ολέκσι Ρέζνικοφ, ο οποίος επισκέπτεται την Μαδρίτη ζήτησε από την Ισπανίδα ομόλογο του Μαργαρίτα Ρόμπλες ναυτική βοήθεια, ειδικότερα κατά των ναρκών αλλά και περισσότερα πυρομαχικά για το πυροβολικό. Επιπλέον ευχαρίστησε την Ισπανία για τη στρατιωτική και ανθρωπιστική της βοήθεια από τότε που ξεκίνησε ο πόλεμος με τη Ρωσία.

Ο Ρέζνικοφ έφτασε στη Μαδρίτη το μεσημέρι της Τετάρτης και συμμετείχε σε συνάντηση εργασίας με την Μαργαρίτα Ρόμπλες η οποία ανακοίνωσε ότι η Ισπανία θα στείλει τα έξι άρματα μάχης Leopard, μέχρι το τέλος Απριλίου.

Ανταπόκριση: Δώρα Μακρή

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More