Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ισπανία: Χρονοδιάγραμμα κινητοποιήσεων των Ισπανών αγροτών και κτηνοτρόφων για τον μήνα Φεβρουάριο

Οι κινητοποιήσεις των Ισπανών αγροτών θα λήξουν «από τη στιγμή που θα έχουμε συγκεκριμένα μέτρα» σχετικά με την αγροτική πολιτική, «στην υπηρεσία» των αγροτών», υπογράμμισε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου η αντιπρόεδρος της Ένωσης Μικρών Αγροτών (UPA) Μονσεράτ Κορτίνιας. Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι τοποθετήσεις των εκπροσώπων των άλλων δύο συνδικάτων.

Ανταπόκριση Δώρα Μακρή

Το πρόγραμμα των κινητοποιήσεων έχει ως εξής

Τρίτη, 6 Φεβρουαρίου: Η αγροτική οργάνωση Unión de Uniones de Agricultores y Ganaderos θα ανοίξει την ατζέντα των κινητοποιήσεων που καλούνται από φορείς για αυτές τις εβδομάδες και θα το πράξει στην επαρχία του Μπούργκος, συγκεκριμένα στην ίδια την πρωτεύουσα και στις πόλεις Miranda del Ebro , Briviesca, Medina de Pomar και Aranda del Duero.

Ανταπόκριση: Δώρα Μακρή

Τετάρτη, 7 Φεβρουαρίου: Η Unión de Uniones κάλεσε για άλλη μια μέρα διαμαρτυριών για αυτήν την Τετάρτη στη Santamaría del Páramo (León) και στο λιμάνι της Castellón.

Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου: Αυτή την Πέμπτη θα ξεκινήσει η ατζέντα των διαμαρτυριών που έχουν προγραμματιστεί από τις κύριες ενώσεις αγροτών της χώρας, Asaja, COAG και UPA, σε διάφορες περιοχές της Ισπανίας. Θα υπάρξουν κινητοποιήσεις αγροτών σε Ávila, Salamanca, Ciudad Real και Huesca.

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου: Κατά τη διάρκεια της Παρασκευής, οι αγρότες από τη Ζαμόρα, το Μπιλμπάο και την Εξτρεμαδούρα θα κληθούν σε διαμαρτυρίες, από τις ενώσεις Asaja, COAG και UPA.

Εβδομάδα από 12 έως 18 Φεβρουαρίου: οι διαδηλώσεις των αγροτών θα συνεχιστούν σε διάφορες περιοχές της χώρας

Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου: Η δεύτερη εβδομάδα κινητοποιήσεων στον αγροτικό τομέα στην Ισπανία ξεκινά την ερχόμενη Δευτέρα στην επαρχία του Αλικάντε.

Τρίτη 13 Φεβρουαρίου: Κατά τη διάρκεια αυτής της ημέρας, οι αγρότες της Λα Ριόχα και της Θαραγόθα θα βγουν στους δρόμους και θα υπάρξουν διαμαρτυρίες που έχει καλέσει η Unión de Uniones στα λιμάνια της Ταραγόνα και του Σανταντέρ.

Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου: Για αυτήν την ημέρα προγραμματίζονται κινητοποιήσεις στο Τολέδο, τη Γουαδαλαχάρα, τη Χαέν, τη Σεβίλλη, την Παλένθια, τη Σόρια και στη Σάντα Μαρία Λα Ρεάλ ντε Νίεβα (Σεγκόβια).

Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου: Στις 15 Φεβρουαρίου πραγματοποιούνται διαδηλώσεις στο Castellón και στο Boceguillas (Segovia).

Παρασκευή, 16 Φεβρουαρίου: Η Unión de Uniones κάλεσε σε διαδηλώσεις για αυτήν την ημέρα μόνο στη Venta Pinillas (Σεγκόβια).

Εβδομάδα από 19 έως 25 Φεβρουαρίου: οι σύλλογοι καλούν σε κινητοποιήσεις στην Αραγονία και τη Μαδρίτη, μεταξύ άλλων

Οι τελευταίες προκηρύξεις που έχουν ανακοινώσει μέχρι στιγμής οι αγροτικοί σύλλογοι θα πραγματοποιηθούν την εβδομάδα 19 έως 25 Φεβρουαρίου:

Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου: Η Unión de Uniones σχεδιάζει να πραγματοποιήσει “τρακτοράδα” μπροστά από τις πόρτες του Υπουργείου Γεωργίας, Αλιείας και Τροφίμων, στη Μαδρίτη. Την ίδια ώρα, Asaja, COAG και UPA έχουν καλέσει σε κινητοποίηση στην Περιφέρεια της Μούρθια.

Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου: Σύλλογοι και αγρότες θα διαμαρτυρηθούν κατά τη διάρκεια αυτής της ημέρας στην κοινότητα της Aragón, στην επαρχία του Cádiz και στο λιμάνι της Βαλένθια.

Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου: Οι ημέρες κινητοποιήσεων στον αγροτικό τομέα που έχουν καλέσει μέχρι στιγμής οι σύλλογοι θα ολοκληρωθούν στις 23 Φεβρουαρίου με ημέρα διαμαρτυρίας στη Λεόν.

Αγροτικές ομάδες οργανώνουν κινητοποιήσεις παράλληλες με αυτές που ανακοίνωσαν οι σύλλογοι για τον μήνα Φεβρουάριο.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More