Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ισραήλ: Εξολοθρεύσαμε τον επικεφαλής της «Ισλαμικής Τζιχάντ» και ξέρουμε πώς να το επαναλάβουμε αλλού δηλώνει ο υπουργός Άμυνας για την επίθεση στη Γάζα

Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Yoav Gallant ανέφερε ότι «οι δυνάμεις του ισραηλινού στρατού εξάλειψαν τον επικεφαλής της Ισλαμικής Τζιχάντ στη Λωρίδα της Γάζας» αναφερόμενος στην επίθεση που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο δύο Παλαιστινίων.

Οι ισραηλινές δυνάμεις του στρατού ξέρουν πως να επαναλάβουν την επιχείρηση αυτή και σε άλλους χώρους, υπογράμμισε με νόημα ο υπουργός. Προειδοποίησε ότι «η χώρα του μπορεί να γίνει μάρτυρας της εκτόξευσης πυραύλων με μεγάλη δύναμη σε περιοχές κοντά και μακριά από αυτήν και ότι όποιος δοκιμάσει θα βρεθεί αντιμέτωπος με τη δύναμη του Ισραήλ.

Πριν από λίγο, ο πρωθυπουργός Μπ. Νετανιάχου αναγνώρισε την ευθύνη της χώρας του για την εκκαθάριση τριών Παλαιστινίων ηγετών στη Λωρίδα της Γάζας, κατά τη διάρκεια επιχείρησης του ισραηλινού στρατού, τα ξημερώματα της Τρίτης, εξηγώντας ότι ο ισραηλινός στρατός είχε συντονιστεί με την υπηρεσία εσωτερικής δημόσιας ασφάλειας, για την εκκαθάριση των τριών αρχηγών των Ταξιαρχιών Saraya, Ιερουσαλήμ, της στρατιωτικής πτέρυγας του κινήματος «Ισλαμική Τζιχάντ».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μπ. Νετανιάχου ολοκλήρωσε, νωρίτερα, μια δεύτερη διευρυμένη αξιολόγηση της κατάστασης ασφαλείας στη Λωρίδα της Γάζας, πριν από τη συνεδρίαση του ισραηλινού υπουργικού συμβουλίου για την ασφάλεια και τις πολιτικές υποθέσεις, που θα πραγματοποιηθεί αργότερα στις το αρχηγείο του Υπουργείου Άμυνας «Kirah» στο Τελ Αβίβ.

Μετάφραση: Ουαλίντ Ελίας

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More