Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Ιστορίες για να σκεφτείς»: Το best seller του Χόρχε Μπουκάι επί σκηνής

Το πολυδιαβασμένο και παγκόσμιο best seller «Ιστορίες να Σκεφτείς» του Χόρχε Μπουκάι, επιστρέφει στη σκηνή του Metropolitan Urban Theater, στη Θεσσαλονίκη για… μερικές ακόμα παρατεταμένες συνεδρίες.

Το κείμενο της παράστασης διασκεύασε και σκηνοθετεί ο Αντώνης Καραγιάννης.

Η παράστασης προσκαλεί το θεατρόφιλο κοινό της Θεσσαλονίκης σε ένα υπέροχο ταξίδι προς αναζήτηση της αλήθειας.

Ο σκηνοθέτης, Αντώνης Καραγιάννης και η ηθοποιός, Στέλλα Τσελεπίδη μίλησαν στην ΕΡΤ3 και την εκπομπή «Μέρα με Χρώμα».

«Μας κάνει να σκεφτούμε τον έρωτα, τον θάνατο, τη φιλία, την ανθρώπινη ύπαρξη στο σύνολο. Εγώ όταν διάβασα το κείμενο, σε πάρα πολλές ιστορίες με… τσιμπούσα. Είναι ωραίες ιστορίες και εύκολες να τις θυμάσαι και να τις λες φίλους σου για να τους δώσεις ένα μήνυμα γρήγορα, εύπεπτα, με μια αλληγορία. Οπότε θεωρώ γι’ αυτό είναι και μπες σέλερ, γι’ αυτό ξανανεβαίνει γιατί έχει πολλά να πει και ο κόσμος το αγαπάει και το αγκαλιάζει αυτό το έργο», σχολίασε μεταξύ άλλων η Στέλλα Τσελεπίδη.

 «Οι αλληγορίες παραμένουν πάντοτε σύγχρονες. Ο Μπουκάι είναι πολύ σύγχρονος, είναι σημερινός συγγραφέας. Έχει μία μαγεία στις ιστορίες ο Μπουκάι, σε βάζει να προβληματιστείς, να σκεφτείς. Δε σου κουνάει το δάχτυλο, σου λέει σκέψου», ανέφερε ο Αντώνης Τσελεπίδης για το συγκεκριμένο αλλά και για τα υπόλοιπα έργα του Χόρχε Μπουκάι.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More