Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ιστορικό ρεκόρ σημείωσαν οι πτήσεις ιδιωτικών τζετ στην Ευρώπη

Σύμφωνα με ανάλυση που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη από την Greenpeace, ο αριθμός των πτήσεων με ιδιωτικά τζετ στην Ευρώπη το 2022 αυξήθηκε κατά 64% σε 572.806

Περισσότερες από τις μισές (55%) των πτήσεων ιδιωτικών τζετ στην Ευρώπη πέρυσι ήταν σύντομα ταξίδια κάτω από 750 χιλιόμετρα (466 μίλια),ανέφερε η Greenpeace, σημειώνοντας ότι αυτά ήταν ταξίδια που θα μπορούσαν να είχαν πραγματοποιηθεί με τρένο ή πλοίο. 

«Η ανησυχητική αύξηση των πτήσεων με ιδιωτικά τζετ είναι εντελώς αντίθετη με όλη την κλιματική επιστήμη που μας έχει δώσει οδηγίες να μειώσουμε άμεσα τις εκπομπές CO2 προκειμένου να αποφευχθεί η πλήρης καταστροφή», δήλωσε η Klara Maria Schenk, ακτιβίστρια μεταφορών της Greenpeace Mobility Campaign for All. 

Η ανάλυση αποκάλυψε ότι οι χώρες με τις περισσότερες ιδιωτικές πτήσεις τζετ στην Ευρώπη πέρυσι ήταν η Μεγάλη Βρετανία, Γαλλία και η Γερμανία. 

Οι πιο δημοφιλείς προορισμοί για πτήσεις με ιδιωτικό τζετ στην Ευρώπη το 2022 ήταν η πόλη της Γαλλικής Ριβιέρας, Νίκαια, η γαλλική πρωτεύουσα Παρίσι και η δεύτερη πιο πυκνοκατοικημένη πόλη της Ελβετίας, η Γενεύη.  

Πηγή: abcnews.al 

Μετάφραση:Σταυρούλα  Ευαγγέλου 

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More