Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ισχυρές βροχοπτώσεις πλήττουν το ανατολικό Νεπάλ – 1 νεκρός, 25 αγνοούμενοι (video)

Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και τουλάχιστον 25 άλλοι αγνοούνται σε πλημμύρες και κατολισθήσεις που προκλήθηκαν από τις ισχυρές βροχοπτώσεις που έπληξαν το ανατολικό Νεπάλ, δήλωσαν αξιωματούχοι την Κυριακή, το πρώτο γνωστό θανατηφόρο περιστατικό από την έναρξη των ετήσιων βροχοπτώσεων την περασμένη εβδομάδα.

Οι σφοδρές βροχοπτώσεις παρέσυραν ένα υδροηλεκτρικό έργο που κατασκευάζεται στον ποταμό Hewa στην περιοχή Sankhuwasabha στο ανατολικό Νεπάλ, όπου 16 εργάτες αγνοούνται, δήλωσε ο Bimal Paudel, κυβερνητικός αξιωματούχος.

Βίντεο που τράβηξε αυτόπτης μάρτυρας έδειξε τα επακόλουθα με λάσπη και πέτρες κατά μήκος του ρημαγμένου ποταμού Hewa κοντά στο κατεστραμμένο υδροηλεκτρικό εργοστάσιο.

Εννέα άνθρωποι αγνοούνται επίσης από πλημμύρες και κατολισθήσεις στις γειτονικές περιοχές Taplejung και Panchthar, που συνορεύουν με την Ινδία στα ανατολικά, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Οι ετήσιες βροχές, οι οποίες είναι ζωτικής σημασίας για τις καλλιέργειες, αρχίζουν συνήθως στα μέσα Ιουνίου και συνεχίζονται μέχρι τον Σεπτέμβριο στο Νεπάλ.

Πηγή: Reuters

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More