Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ισχυρή βροχόπτωση πλήττει από τα μεσάνυχτα πολλές περιοχές της Αττικής

Ισχυρή βροχόπτωση άρχισε να πλήττει λίγο μετά τα μεσάνυχτα πολλές περιοχές της Αττικής.

Όπως είχαν προβλέψει οι μετεωρολόγοι η εβδομάδα ξεκίνησε με βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της χώρας, καθώς βαρομετρικό χαμηλό από την κεντρική Μεσόγειο θα κινηθεί ανατολικά και θα επηρεάσει την Ελλάδα έως και το πρωί της Τρίτης.

Σήμερα προβλέπονται βροχές στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, θα εκδηλωθούν κυρίως στα κεντρικά και νότια τμήματα. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στο νότιο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου από τη Χίο και νοτιότερα, τα Δωδεκάνησα, καθώς και στην Κεντρική Μακεδονία (κυρίως περιοχή Πιερίας – Ημαθίας), στη Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά. Σταδιακή ύφεση των φαινομένων θα έχουμε από το απόγευμα και από τα δυτικά. Οι άνεμοι στα πελάγη έως 6 με 7 και στα νότια τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση, θα φτάσει τους 15 με 17 και τοπικά 18 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες έως και τις απογευματινές ώρες, οι οποίες δεν αποκλείεται να είναι πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι ανατολικοί νοτιοανατολικοί έως 5 με 6 μποφόρ, η θερμοκρασία από 11 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More