Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ισόβια κάθειρξη για τους βιαστές ανηλίκων – Η δικηγόρος Κ. Φραγκάκη μιλά για τις ποινές για ειδεχθή εγκλήματα (video)

Τις προβλέψεις του νομοθέτη για το τι προβλέπεται για τα αδικήματα βιασμού και κατάχρησης ανηλίκου με αφορμή την εξώθηση σε μαστροπεία της 12χρονης στον Κολωνό ανέλυσε στην ΕΡΤ η δικηγόρος Κατερίνα Φραγκάκη.

|«Οι ποινές γι’ αυτές τις περιστάσεις είναι ιδιαίτερα αυστηρές. Έχουν γίνει ακόμα πιο αυστηρές μετά την τροποποίηση του ποινικού κώδικα και να πούμε ότι είναι ιδιαίτερο κεφάλαιο του ποινικού Κώδικα τα εγκλήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας» ανέφερε η κ. Φραγκάκη.

Σύμφωνα με τη δικηγόρο «στον βιασμό του ανηλίκου να πούμε ότι προβλέπεται ισόβια κάθειρξη και να πούμε ότι οι ποινές είναι ομοίως αυστηρές και για την κατάχρηση ανηλίκων που προβλέπεται στο άρθρο 342 του Ποινικού Κώδικα».

Όπως εξήγησε όταν ο ανήλικος δεν έχει συμπληρώσει τα 14 έτη, προβλέπεται κάθειρξη τουλάχιστον 10 ετών με χρηματική ποινή ενώ αν ο ανήλικος έχει συμπληρώσει τα 14 έτη κάθειρξη και χρηματική ποινή.

Η κ. Φραγκάκη διευκρίνισε ότι όταν λέμε ισόβια κάθειρξη ο παιδοβιαστής θα πρέπει να εκτίσει τα τέσσερα πέμπτα της ποινής του, τουλάχιστον βάσει της κατηγορίας και της τελικής ποινής που θα του αποδώσει το δικαστήριο.

Σχολιάζοντας τι συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια η έγκριτη νομικός τόνισε ότι οι σεξουαλικοί εγκληματίες αποφυλακίζονταν έχοντας εκτίσει τα τρία πέμπτα έκτισης της ποινής.

«Τώρα μιλάμε για πραγματική έκτιση της ποινής. Αυτό που μελετάται από το υπουργείο αυτή τη στιγμή να υπάρξει ακόμα μεγαλύτερη αυστηροποίηση των ποινών, ώστε οι δράστες αυτών των ειδεχθών εγκλημάτων να μένουν ακόμα μεγαλύτερο χρόνο στη φυλακή».

Δείτε επίσης:

Κολωνός: Ερευνάται η ύπαρξη κυκλώματος σεξουαλικής εκμετάλλευσης και κακοποίησης παιδιών
Γ. Μαρακάκης στο Πρώτο: Ο χημικός ευνουχισμός είναι ένας μικρός θάνατος- Ας κρατήσουμε αποστάσεις από το αμερικανικό σύστημα (audio)

Πηγή: ΕΡΤ

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More