Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ιταλία: «Η Λέγκα απέσυρε τους υπουργούς της από την κυβέρνηση Ντράγκι κατόπιν αιτήματος της Ρωσίας»

Eυθεία ρωσική παρέμβαση στην ιταλική πολιτική σκηνή, που φαίνεται να κόστισε την πτώση στην κυβέρνηση Ντράγκι, αποκαλύπτει η ιταλική εφημερίδα La Stampa.

Σύμφωνα με το σημερινό δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας, το κόμμα της Λέγκα είχε επαφές στο παρελθόν με υψηλόβαθμους διπλωμάτες της ρωσικής πρεσβείας στην Ρώμη.

Nei colloqui segreti di fine maggio l’interesse di Mosca per le sorti del governo Italiano. Il funzionario dell’ambasciata russa Kostyukov domandò all’emissario di Salvini: i ministri leghisti sono intenzionati a dimettersi? @jacopo_iacoboni https://t.co/1cuBvHmEP5

— La Stampa (@LaStampa) July 28, 2022

Η εφημερίδα του Τορίνου γράφει ότι στα τέλη Μαΐου ο Αντόνιο Καπουάνο, σύμβουλος διεθνών σχέσεων του γραμματέα της Λέγκα, Ματέο Σαλβίνι, συναντήθηκε με τον διπλωμάτη της ρωσικής πρεσβείας στην Ιταλία, Όλεγκ Κοστιούκοβ. Η La Stampa αναφέρεται σε στοιχεία και έγγραφα που, όπως γράφει, προέρχονται από τις ιταλικές μυστικές υπηρεσίες και προσθέτει ότι ο Κοστιούκοβ, σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές, «ρώτησε τον Καπουάνο αν η Λέγκα εννοούσε να αποσύρει τους υπουργούς της από την κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι».

Ο επικεφαλής του ιταλικού κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος, Ενρίκο Λέτα, ζήτησε άμεσα να δοθούν όλες οι πρέπουσες εξηγήσεις «για να εξακριβωθεί αν η Ρωσία έριξε την κυβέρνηση Ντράγκι».

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More