Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ιταλία: Η Λετίτσια Μοράτι υποψήφια του Τρίτου Πόλου για τις περιφερειακές εκλογές στη Λομβαρδία – Πρώην Σύμβουλος με τον Σ. Μπερλουσκόνι

Η Λετίτσια Μοράτι – πλέον πρώην Αντιπεριφερειάρχης και Σύμβουλος σε θέματα Welfare της Περιφέρειας Λομβαρδίας, του κόμματος Φόρτσα Ιτάλια του Σίλβιο Μπερλουσκόνι – θα είναι η υποψήφια του Τρίτου Πόλου για τις περιφερειακές εκλογές στη Λομβαρδία.

Η εν λόγω «μεταγραφή» παλαίμαχου πολιτικού από το Φόρτσα Ιτάλια στον Τρίτο Πόλο είναι η τρίτη από την πτώση της κυβέρνησης του Μάριο Ντράγκι. Μάλιστα στις αρχές Αυγούστου είχε ανακοινωθεί η απόσπαση από το Φόρτσα Ιτάλια υπέρ του Τρίτου Πόλου των Μάρα Καρφάνια, Υπ. για το Νότο και Εδαφική Συνοχή επί Ντράγκι και Μαριαστέλλα Τζελμίνι, Υπ. Περιφερειακών υποθέσεων επί Ντράγκι, με επίσημη ανακοίνωση.

Σύμφωνα με σημείωμα της Λετίτσια Μοράτι, «Μαζί με τον Carlo Calenda και τον Matteo Renzi μοιράστηκα την αρχή μιας πορείας που θα με δει ως υποψήφια για την προεδρία της Περιφέρειας της Λομβαρδίας».

Το γεγονός επιβεβαιώνει τη «ρωγμή» εντός της Ιταλικής Κεντροδεξιάς, τουλάχιστον σε περιφερειακό επίπεδο και σε μία παραδοσιακά δεξιά περιφέρεια όπως η Λομβαρδία. Το Δημοκρατικό Κόμμα, μέχρι στιγμής, απάντησε αρνητικά στο ενδεχόμενο δια κοινού υποψηφίας με τον Τρίτο Πόλο.

Ανταπόκριση – Ιταλία: Κρίστιαν Μαυρής

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More