Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ιταλία, ξηρασία: Σε …ραβδομάντη εμπιστεύτηκαν την εξεύρεση νερού ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι και ένας Δήμος

Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής

Η ξηρασία έχει χτυπήσει, όπως έχουμε αναφέρει και άλλοτε, πολύ σφοδρά την Ιταλία, στο σημείο που αναζητούνται μέχρι και μη συμβατικές λύσεις για την καταπολέμησή της. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως ο Δήμος του Μπαγιάρντο, στη Δυτική Λιγουρία, εμπιστεύθηκε σε γνωστό ραβδομάντη την εξεύρεση πόσιμου νερού.

Ο Ρενάτο Λαμπολάνι λοιπόν είναι ο άνθρωπος ο οποίος, μέσω των κραδασμών μιας διχαλωτής ξύλινης ράβδου, θα αναζητήσει νέες πηγές νερού μέσω “μεθόδου ευαίσθητη προς τη γεωργία”.

Σύμφωνα με τα Ιταλικά ΜΜΕ, ο ραβδομάντης ήδη εντόπισε δύο σημεία κάτω από τα οποία ενδέχεται να υπάρχει νερό. Αν θα βρεθεί μέσω γεώτρησης, τότε θα μπορούμε να μιλήσουμε περί επιτυχίας, κάτι το οποίο θα ενισχύσει την φήμη του.

Σε αυτό το σημείο να τονίσουμε πως ο Λαμπολάνι εκλήθει και από τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι για να μεταβεί σε κτήμα του Καβαλιέρε στο Πορτοφίνο. Ο ραβδομάντης θα μεταβεί εκεί τον Σεπτέμβριο για την αναζήτηση νερού, κάτι το οποίο φαίνεται πως πραγματοποίησε επιτυχώς στο παρελθόν σε κτήμα που ανήκε στην κόμισσα Francesca Vacca Augusta, γνωστό πρόσωπο ευγενούς καταγωγής στην Ιταλία.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More