Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ιταλία: «Παρεκτροπές» του Χ. Μιλέι με αντικομφορμιστικούς τόνους σε τηλεοπτική συνέντευξη  

Ο Πρόεδρος της Αργεντινής Χαβιέ Μιλέι, μετά από μια έντονη μέρα γεμάτη συναντήσεις, άφησε τον εαυτό του να “παρασυρθεί” από έναν τηλεοπτικό σταθμό στην Ιταλία, αναφέρει η RAI News.

Η επίσκεψη στην Ιταλία, περιελάμβανε  συναντήσεις μεταξύ άλλων με τον Ιταλό ομόλογό του Sergio Mattarella και τον Πάπα Φραγκίσκο,  αλλά ως φαίνεται περισσότερο συζητήθηκε  η εμφάνιση του στην εκπομπή “Quarta Repubblica”, σε παραγωγή του NicolaPorro στο κανάλι Retequattro , όπου ο Αργεντινός Πρόεδρος  «άνοιξε  το σακάκι του», μιλώντας ελεύθερα και αντικομφορμιστικά.

“Φιλοσοφικά μιλώντας, είμαι αναρχο-καπιταλιστής και γι’ αυτό αισθάνομαι βαθιά περιφρόνηση για το κράτος. Νομίζω ότι το κράτος είναι εχθρός, νομίζω ότι το κράτος είναι εγκληματική ένωση”, είπε.

«Το κράτος είναι μια εγκληματική ένωση, στην οποία μια ομάδα πολιτικών συμφωνεί και αποφασίζει να χρησιμοποιήσει το μονοπώλιο για να κλέψει τους πόρους του ιδιωτικού τομέα», λέει στη συνέντευξη ο πρόεδρος της Αργεντινής, διευκρινίζοντας ότι «η μέθοδος του κράτους είναι να κλέβω“.

«Κάθε φορά που πας να αγοράσεις κάτι σε ένα μέρος, το κράτος σε κλέβει μέσω φόρων επομένως, το κράτος σε κλέβει κάθε μέρα», συνεχίζει ο πρόεδρος «με το αλυσοπρίονο», που αποκαλείται χαϊδευτικά και «El loco».

“Το κράτος έχει τη δύναμη να συλλαμβάνει ανθρώπους”, ενώ “οι πολιτικοί δεν βλέπουν τις συνέπειες, δεν βλέπουν τις δυνάμεις τους στο παιχνίδι. Αλλά κατάλαβα ότι ο μόνος τρόπος για να μπεις στο σύστημα είναι να “ανατινάξεις” το σύστημα” , συνέχισε ο Μιλέι .

Οι πολιτικοί είναι κακό για τον πληθυσμό. Είναι το χειρότερο πράγμα στην κοινωνία. Και εμείς, με αυτό το σύνολο μεταρρυθμίσεων, στοχεύουμε να εξαλείψουμε τις κλοπές που κάνει η πολιτική”, λέει ο Αργεντινός πρόεδρος, αναφερόμενος στο τεράστιο σχέδιο μεταρρυθμίσεων που προτείνει η Κυβέρνηση του.

«Κοιτάξτε, τα τελευταία 40 χρόνια, όλα τα διατάγματα που θεωρούνται επείγοντα, εγκρίθηκαν από τους προέδρους που ρύθμιζαν την ελευθερία των Αργεντινών.

Ωστόσο, έχουμε ακόμα το πρόβλημα της αποκατάστασης της ελευθερίας των ανθρώπων, γιατί αν αποκαταστήσουμε την ελευθερία των ανθρώπων, χάνεται η πολιτική εξουσία, σωστά; Στην πραγματικότητα, όταν οι πολιτικοί πηγαίνουν στις κάλπες, ζητούν την ψήφο σας για να αποκτήσουν τη δύναμη να αλλάξουν τη ζωή σας.”

 Πηγή: Euractiv.ro

Μετάφραση: Μιχαέλα Λαμπρινίδου

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More