Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ιταλικός Τύπος: Η Ιταλική διπλωματία εργάζεται για αστραπιαία συνάντηση Μελόνι-Μπάιντεν στη Βαρσοβία

Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής

Ενώ ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν επιστρέφει στη Βαρσοβία από την επίσκεψή του στο Κίεβο όπου συνάντησε τον ουκρανό πρόεδρο Ζελένσκι, τις τελευταίες ώρες τα Ιταλικά ΜΜΕ αναφέρονται εκτενώς στο σενάριο που θέλει την Ιταλική διπλωματία να πιέζει ώστε η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι να συναντηθεί με τον Μπαίντεν.  

“Ο χρόνος πιέζει, το Παλάτσο Κίτζι αποκλείει μια συνάντηση με τον Μπάιντεν” τονίζει η Corriere della Sera. “Ωστόσο” συνεχίζει η Ιταλική εφημερίδα “η διπλωματία της Ρώμης προσπαθεί με κάθε τρόπο να διασταυρώσει τις ατζέντες για ένα αστραπιαίο τετ α τετ μεταξύ του Ιταλού προέδρου και του ενοίκου του Λευκού Οίκου” στην πολωνική πρωτεύουσα.

Η La Repubblica αναλύει τους λόγους της προσπάθειας, επισημαίνοντας πως “η Ιταλική διπλωματία εργάστηκε προς αυτή την κατεύθυνση για μέρες” και μάλιστα τονίζοντας πως ο Τζο Μπάιντεν “δύσκολα θα προλάβει να συναντήσει την Μελόνι, εκτός αν αλλάξει μια ήδη πολύπλοκη ατζέντα”.

Η ίδια εφημερίδα υπογραμμίζει πως στόχος του ταξιδιού της Τζόρτζια Μελόνι είναι να μπορέσει η ίδια “να δείξει έμπρακτα την προσήλωσή της στην Ατλαντική Συμμαχία”. Γεγονός που “μετά τη σύγκρουση με τον Εμανουέλ Μακρόν για το δείπνο στο Μέγαρο των Ηλυσίων με τον Ουκρανό ηγέτη” αποκτά ύψιστη σημασία.

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός “σκοπεύει να δείξει εγγύτητα στον Ζελένσκι” πόσο μάλλον, σύμφωνα πάντα με την La Repubblica “να βγάλει τουλάχιστον μια φωτογραφία με τον Μπάιντεν, δείγμα της επιλογής πεδίου μιας (Δεξιάς) Κυβέρνησης που κοιτάζει προς την Ουάσιγκτον ακόμη και πριν από τις Βρυξέλλες”.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More