Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ιωάννινα: Απεντάχθηκε το Πάρκο έρευνας και Τεχνολογίας Ηπείρου από το Ταμείο Ανάκαμψης

Απεντάχθηκε η χρηματοδότηση κατασκευής του Πάρκου Υψηλής Έρευνας και Τεχνολογίας Ηπείρου από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Τη σχετική απόφαση υπογράφει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης και, σύμφωνα με πληροφορίες, βασικός λόγος είναι η αδυναμία εξεύρεσης ιδιωτικών ή και δανειακών κεφαλαίων.

Σύμφωνα με τη σχετική πρόταση που είχε υποβάλλει για λογαριασμό της Περιφέρειας η εταιρεία «Αναπτυξιακή Ήπειρος Α.Ε.», το κόστος του έργου προϋπολογίζονταν σε περίπου 40 εκατ. και προβλέπονταν κάλυψη κατά 50% από το Ταμείο Ανάκαμψης και ισομερώς κατά 25% από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και ιδιωτική συμμετοχή.

Η πρόταση το Σεπτέμβριο του 2022 είχε γίνει ομόφωνα και με διθυραμβικά σχόλια αποδεκτή από την αρμόδια κυβερνητική επιτροπή.

Με ανάρτηση σε κοινωνικά δίκτυα ο Περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης αναφέρει ότι δεν γνώριζε για την απορριπτική απόφαση την οποία χαρακτηρίζει «απαράδεκτη». υπενθυμίζοντας ότι η κατασκευή του Πάρκου αποτελεί εξαγγελία του Πρωθυπουργού.

Τέλος καλεί όσους προκάλεσαν την αναστάτωση να αναλάβουν τις ευθύνες τους, τονίζοντας ότι «η Περιφέρεια δεν θα καταθέσει τα όπλα για την κατασκευή του Πάρκου».

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More