Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ιωάννινα: Σε επιφυλακή η Ήπειρος για πιθανές πυρκαγιές και έντονες καταιγίδες

Οι ισχυροί άνεμοι που επικρατούν σε όλη την χώρα έχουν θέση σε επιφυλακή τις πυροσβεστικές δυνάμεις καθώς ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς είναι πολύ ψηλός και στην Περιφέρεια Ηπείρου.

Όπως μετέδωσε ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Βασίλης Σιώμος από το μεσημέρι και μετά η εθνική Μετεωρολογική υπηρεσία προβλέπει ότι στην Ήπειρο θα υπάρξει αύξηση της έντασης των ανέμων από τρία έως πέντε μποφόρ, ενώ εκείνο που είναι ανησυχητικό είναι ότι θα υπάρχουν και πολύ δυνατές ριπές ανέμου.

Όλες οι υπηρεσίες της Πυροσβεστικής, της Πολιτικής Προστασίας και οι εθελοντικές ομάδες  έχουν τεθεί σε υψηλή ετοιμότητα. Υπάρχουν οχήματα που περιπολούν για να εντοπίσουν κάπου καπνό και να ενημερώσουν άμεσα. Ταυτόχρονα υπάρχουν και πυροσβεστικά οχήματα έτοιμα να επέμβουν εφόσον απαιτηθεί.

Όμως η αστάθεια που θα υπάρξει τις επόμενες ώρες θα δώσει έντονες βροχοπτώσεις και καταιγίδες στα ορεινά της Ηπείρου που ίσως δημιουργήσουν προβλήματα για όσους κινούνται στο επαρχιακό οδικό δίκτυο από κατάπτωση βράχων και τα ύδατα.

Μεγάλη προσοχή απαιτείται επίσης από όλους, καθώς δεν πρέπει να κάνουν εργασίες στην φύση που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά.

Ρεπορτάζ: Βασίλης Σιώμος

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More