Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ιωάννινα: Σε ομηρία το προσωπικό Υγείας υποστηρίζει ο βουλευτής Κώστας Μπάρκας

Τα θέματα Υγείας φέρει στη Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ με σχετική ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή. Ο βουλευτής Πρέβεζας, Κώστας Μπάρκας, θεωρεί ότι το επικουρικό προσωπικό, οι ειδικευόμενοι νοσηλευτές και οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι στις δημόσιες δομές υγείας βρίσκονται σε διαρκή ομηρία.

Το θέμα αναδεικνύουν 22 βουλευτές, καλώντας την κυβέρνηση να δώσει λύσεις, υπογραμμίζοντας πως τόσο ο Πρωθυπουργός, όσο και οι εκάστοτε υπουργοί Υγείας κάλεσαν τους υγειονομικούς να ενισχύσουν ως συμβασιούχοι το Δημόσιο Σύστημα Υγείας και δεσμεύτηκαν για τη νομιμοποίησή τους ως αναγνώριση της προσφοράς τους σε αυτό. «Όμως, από τότε μέχρι σήμερα εξακολουθούν να εργάζονται με επαναλαμβανόμενες ανανεώσεις των συμβάσεών τους, παρότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Οι εξοργιστικά ολιγόμηνες παρατάσεις των συμβάσεων τους εξυπηρετούν τη δυνατότητα άμεσου τερματισμού τους, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι – όμηροι να βρίσκονται σε διαρκές καθεστώς εργασιακής ανασφάλειας και αβεβαιότητας», αναφέρουν.

Στο ίδιο θέμα, η βουλευτής Ιωαννίνων της Νέας Αριστεράς στάθηκε και στην απουσία κάθε διαλόγου του υπουργείου Παιδείας με τους άμεσα εμπλεκόμενους: τους μαθητές και τους σπουδαστές, τους εκπαιδευτικούς, αλλά και την πλειοψηφία των επαγγελματικών φορέων και κοινωνικών εταίρων. Καταλήγοντας, η Μερόπη Τζούφη τόνισε πως η Νέα Αριστερά καταψηφίζει το νομοσχέδιο αφού «δε μιλάμε για αναβάθμιση αλλά για εκφυλισμό της εκπαιδευτικής διαδικασίας, με ορατό τον κίνδυνο να μετατραπούν τα σχολεία και οι σχολές σε ένα απέραντο εκπαιδευτήριο φτηνής κατάρτισης της νέας γενιάς».

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More