Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ιωάννινα: Συνεχίζονται οι δωρεάν ξεναγήσεις στην πόλη

Νέα «ταξίδια» από την αρχαιότητα ως τις μέρες μας περιλαμβάνει το πρόγραμμα των κυριακάτικων περιπάτων, με τίτλο, «Μαθαίνω για την πόλη μου», που οργανώνει, για μια ακόμη φορά, το Τμήμα Τουρισμού του δήμου Ιωαννιτών για το προσεχές τετράμηνο, που ξεκινά τον Σεπτέμβριο και ολοκληρώνεται το Δεκέμβριο.

Η αναδρομή στο παρελθόν διαπερνά ιστορικά το ιερό της Δωδώνης, τα μονοπάτια του Κάστρου με τα ανεξίτηλα πολυπολιτισμικά αποτυπώματα και τα εντυπωσιακά μνημεία θρησκευτικής λατρείας, το Νησί της Παμβώτιδας με τους ισχυρούς θρύλους που το «δένουν» και τα μοναστήρια του, αλλά και τα σοκάκια με τα κτίρια της σύγχρονης αρχιτεκτονικής και καλλιτεχνικής έκφρασης. Οι διαδρομές ανέρχονται σε 12 συνολικά.

Οι ξεναγήσεις θα διεξάγονται Κυριακή, θα διαρκούν περίπου 3 ώρες και η εκκίνηση θα γίνεται στις 11 το πρωί, από συγκεκριμένα σημεία, ανάλογα με τη διαδρομή και με συνοδεία ξεναγού. Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα, με βάση τη σειρά προτεραιότητας, θα ενημερώνονται για τα σημεία αφετηρίας κάθε διαδρομής.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More