Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ιωάννινα: Χριστούγεννα στα γραφικά Ζαγοροχώρια

Στο 100% ανέρχεται πλέον η πληρότητα στα δημοφιλή χωριά στα Ζαγοροχώρια , ενόψει των διακοπών Χριστουγέννων. Την τιμητική τους έχουν τα Άνω Πεδινά η Βίτσα, οι Κήποι ,το Μονοδένδρι, το Πάπιγκο , το Τσεπέλοβο, οι Ασπράγγελοι, η Αρίστη και πολλά άλλα πανέμορφα χωριά του Ζαγορίου που μαγεύουν τους επισκέπτες.  Η περιοχή διαθέτει ένα απίστευτο φυσικό πλούτο, βουνών και ποταμών που ο επισκέπτης θα απολαύσει τα αγαπημένα του σπορ όπως , Oρειβασία, , Extreme sports , Ιππασία . Η Αστράκα και οι κορυφές της Γκαμήλας είναι τα πιο δημοφιλή βουνά για αναρρίχηση, ενώ τα πεζοπορικά μονοπάτια σε αποζημιώνουν με την άγρια ομορφιά της φύσης που σε αγκαλιάζει στο διάβα σου . Οι λάτρεις των χειμερινών σπορ μπορούν να επισκεφτούν μετά από λίγα χιλιόμετρα το Μέτσοβο και το Ανήλιο, τα δυο μεγάλα χιονοδρομικά κέντρα που υπάρχουν στην περιοχή. Ένας άλλος πόλος έλξης για τους τουρίστες είναι και οι ποταμοί της περιοχής, κυρίως ο Βοϊδομάτης κατατάσσεται στους κορυφαίους ποταμούς που λαμβάνουν χώρα πολλά σπορ, κυρίως καταβάσεις με καγιάκ και ράφτινγκ, μέσα στο Φαράγγι του Βίκου κάτω από τα τα πέτρινα γεφύρια.

Μεγάλο ακόμα ενδιαφέρον στοιχείο της περιοχής αποτελεί η ύπαρξη μικρών μουσείων, με τα πιο σημαντικά: το λαογραφικό μουσείο στους Κήπους, το ιστορικό μουσείο στον Ελαφότοπο και το βοτανικό μουσείο στο Κουκούλι.

Τα φιλόξενα Ζαγοροχώρια στην καρδιά της Ηπείρου είναι έτοιμα να σας παρέχουν υψηλής ποιότητας διαμονή και μαγευτικά τοπία όπως καταπράσινα δάση, χαράδρες ,που κόβουν την ανάσα . Στα Ιωάννινα η πληρότητα στα ξενοδοχειακά καταλύματα αγγίζει το 90% και ίσως μέχρι την παραμονή των Χριστουγέννων τα λιγοστά δωμάτια που υπάρχουν να μην είναι διαθέσιμα . Ο επισκέπτης μπορεί να ζήσει την απόλυτη ομορφιά δίπλα στη λίμνη Παμβώτιδα με το μικρό νησάκι να αποτελεί ένα φυσικό μνημείο που ζει και αναπνέει όλη η πόλη. Το Μουσείο Ελληνικής Ιστορίας Παύλου Βρέλλη, επίσης γνωστό και ως Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων, το σπήλαιο Περάματος, αποτελούν λίγες από τις αμέτρητες επιλογές που έχει ο επισκέπτης να θαυμάσει στην πόλη των Ιωαννίνων. Ένα είναι σίγουρο, οι επισκέπτες που θα επιλέξουν να κάνουν Χριστούγεννα στα Ιωάννινα θα αποχωρήσουν από την πόλη με μαγευτικές αναμνήσεις ….

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More