Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ιόνιο Πανεπιστήμιο: Η πληροφορική στη μουσική εκπαίδευση και πράξη

Το Διαδίκτυο, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο λεγόμενος κυβερνοχώρος δηλαδή, αποτελεί πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας μας. Το πώς μπορεί να συμφιλιωθεί με διάφορες επιστήμες, αποτελεί αντικείμενο έρευνας πολλών πανεπιστημίων, όπως το πρόγραμμα Musense, δηλαδή η χρήση του κυβερνοχώρου στη μουσική εκπαίδευση και πράξη.

Σε αυτό το πλαίσιο το Ιόνιο Πανεπιστήμιο διοργανώνει Διεθνές Συνέδριο, με τίτλο «Ενσωματώνοντας την πληροφορική και τον κυβερνοχώρο στη μουσική εκπαίδευση και πράξη» για να παρουσιάσει τα αποτελέσματα του προγράμματος Musense, που υλοποιείται από έξι ανώτατα ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια.

Ο αναπληρωτής πρόεδρος του τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, Γιάννης Τουλής μίλησε στην ΕΡΤ3 και την εκπομπή «Περίμετρος» για το συγκεκριμένο συνέδριο.

«Η φιλοδοξία μας είναι να μαζέψουμε όλη την υπάρχουσα γνώση, την πρακτική γνώση, δηλαδή ένας μουσικός ή κάποιος, που ασχολείται με τις παραστατικές τέχνες, πού μπορεί να βρει οδηγούς και οδηγίες και γνώση, που θα του χρειαστεί προκειμένου να εκμεταλλευτεί τις δυνατότητες της πληροφορικής και του διαδικτύου», σχολίασε ο Γ. Τουλής.

Το Συνέδριο πραγματοποιείται σήμερα και αύριο Σάββατο (7/10) στην Ιόνιο Ακαδημία. Περιλαμβάνει παρουσιάσεις και συζητήσεις που αφορούν την τεχνολογία και τη μουσική πράξη, τη διεπιστημονικότητα στη μουσική, την επαυξημένη πραγματικότητα, τις τεχνολογίες πολυμέσων και την μουσική εκτέλεση εξ αποστάσεως στον κυβερνοχώρο, τόσο ως νέες δεξιότητες για σπουδαστές μουσικής όσο και ως επιχειρηματικές ευκαιρίες για τις δημιουργικές βιομηχανίες.

Περισσότερες πληροφορίες καθώς και την ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής, μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του Musense: www.musense.eu

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More