Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κάλεσμα ΕΟΑΣΝΛ για το συλλαλητήριο στον Παλαμά – Καρδίτσας

Η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας καλεί τους αγρότες και κτηνοτρόφους του Νομού, ιδιαίτερα τους πλημμυροπαθείς, να συμμετέχουν στο πανκαρδιτσιώτικο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας που πραγματοποιούν οι φορείς της Καρδίτσας αύριο Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου και ώρα 12 το μεσημέρι στον Παλαμά.

Στη σχετική ανακοίνωση η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας αναφέρει τα εξής:
“Οι καταστροφικές πλημμύρες, για δεύτερη φορά σε 3 εβδομάδες, έδωσαν το τελειωτικό χτύπημα σε χιλιάδες στρέμματα καλλιεργούμενης γης, στη φυτική και ζωική παραγωγή και το κεφάλαιο, σε εξοπλισμό, σε σπίτια, αυτοκίνητα και μηχανήματα.
Επιβάλλεται η κυβέρνηση να ενισχύσει άμεσα του πληγέντες παραγωγούς και να απαιτήσουμε δίκαιες αποζημιώσεις στην παραγωγή και το κεφάλαιο στο πραγματικά 100% των απωλειών μας.
Να γίνουν τα απαραίτητα έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης της Θεσσαλίας. Τα απαραίτητα έργα αποκατάστασης των σπασμένων φραγμάτων, αναχωμάτων, καθαρισμός καναλιών, ρέματα, και όλα τα απαραίτητα έργα που έχουν διαλυθεί στις δυο πλημμύρες. Να αναλάβουν την ευθύνη που τους αναλογεί Κυβέρνηση και Περιφέρεια, που ανάμεσα στις δυο πλημμύρες δεν έγινε η αποκατάσταση και καθαρισμός.
Η καταστροφή αγκαλιάζει όλη την Θεσσαλία, με κοινό και συντονισμένο αγώνα όλων των φορέων της περιοχής θα έχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα και ικανοποίηση των αιτημάτων μας που είναι αιτήματα επιβίωσης για χιλιάδες κατοίκους της υπαίθρου.”

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More