Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κάλεσμα στους συνταξιούχους της Ηλείας στην Πανηλειακή συγκέντρωση 

Κάλεσμα προς όλους τους συνταξιούχους της Ηλείας προκειμένου να συμμετάσχουν στην μεγάλη Πανηλειακή συγκέντρωση συνταξιούχων την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου και ώρα 10.30 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο Πύργου, απηύθυναν σε Συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν στο Εργατικό Κέντρο της Αμαλιάδας τα σωματεία συνταξιούχων της Ηλείας τονίζοντας ότι διεκδικούν μαζικά, ενωτικά και δυναμικά τα δικαιώματά τους.

Ο πρόεδρος των συνταξιούχων ΙΚΑ Πύργου, Χρήστος Τσαγκάρης, επισήμανε ότι το ασφαλιστικό σύστημα στη χώρα έγινε πριν από αρκετές δεκαετίες κάτω σκληρούς, μαζικούς αγώνες των εργαζομένων με σκοπό τη συνέχιση της επιβίωσης των εργαζομένων μετά την αποχώρηση από την εργασία τους. Όλα αυτά τα χρόνια και σε μια ιστορική περίοδο ο αγώνας αυτός υποχρέωσε τις κυβερνήσεις να ψηφίσουν μια σειρά νομοθετικών διατάξεων που για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα αποτέλεσαν θετικές κατακτήσεις για την κύρια σύνταξη, την επικουρική, το εφάπαξ, την 13η και 14η σύνταξη καθώς τα ζήτημα υγείας, πρόνοιας, κοινωνικών παροχών.

Στην συνέχεια, ο πρόεδρος των συνταξιούχων ΟΑΕΕ Πύργου και περιχώρων Νικόλαος Σπηλιόπουλος τόνισε ότι «μετά από τις αφόρητες περικοπές 13 χρόνων στις συντάξιμες, τις κοινωνικές αποδοχές την υγεία, την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, σε όλα μας τα δικαιώματα, δεν μπορούμε να δεχθούμε ως βελτίωση της ζωής μας τις λεγόμενες αυξήσεις που γίνονται εργαλείο προπαγάνδας της κυβέρνησης για ευνόητους λόγους. Με τις πρόσφατες πληρωμές των συντάξεων αποδείχθηκε ότι οι υποσχέσεις της κυβέρνησης για τέσσερις αυξήσεις που θα λάβει το σύνολο των συνταξιούχων, και θα βελτιώσει την ζωή τους ήταν όπως η ΣΕΑ είχε προειδοποιήσει, ένα μεγάλο ψέμα. Εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχοι που συνταξιοδοτήθηκαν πριν το έτος 2016 δεν θα πάρουν ούτε ένα ευρώ αύξηση λόγω της προσωπικής διαφοράς. Περίπου 300.000 συνταξιούχοι θα πάρουν αύξηση από 1% έως 7% μόνο στην κύρια σύνταξη».

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More