Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κάλεσμα της Παμμακεδονικής Ένωσης Αμερικής στην ομογένεια για το Μακεδονικό Αντάμωμα

Στο Μακεδονικό Αντάμωμα, το οποίο θα λάβει χώρα το βράδυ του Σαββάτου, 21 Οκτωβρίου στις 7.00 μ.μ., στην Σαραντάκειο Αίθουσα της μεγαλώνυμης κοινότητας του Αγίου Νικολάου στο Φλάσινγκ, καλεί την ομογένεια η Παμμακεδονική Ένωση Αμερικής.

Πρόκειται για μία εκδήλωση η οποία έχει διττό χαρακτήρα. Ο πρώτος σχετίζεται με το αντάμωμα αυτό καθ΄αυτό και ο δεύτερος με την οικονομική ενίσχυση των εθνικών, εκπαιδευτικών, πολιτιστικών και κοινωνικών προγραμμάτων της κορυφαίας οργάνωσης των Αποδήμων Μακεδόνων.

Το αντάμωμα αποτελεί συνάμα και την πρώτη μαζική εκδήλωση της νέας ηγεσίας της Παμμακεδονικής Ένωσης που εκλέχτηκε στο πρόσφατο συνέδριο και απαρτίζεται από τους Πάνο Πολιτίδη, Ύπατο Πρόεδρο, Ιορδάνη Αλεξιάδη, Ύπατο Αντιπρόεδρο, Μιχάλη Στρατή, Ύπατο Γραμματέα και Κωσταντίνο Χατζηστεφανίδη, Ύπατο Ταμία,

Όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση Τύπου, “Το Μακεδονικό Αντάμωμα,είναι πολύ σημαντικό, για την αναζωογόνηση των δεσμών των μελών και για την ένταξη νέων μελών στην Ένωσή μας. Ενθαρρύνουμε τα μέλη μας να στηρίξουν αυτή την εκδήλωση, να συμμετάσχουν στη γιορτή, να γνωρίσουμε νέους φίλους που θα έρθουν για πρώτη φορά και να ανταμώσουμε όλοι μαζί, μετά από μια πανδημία που μας κράτησε σε απόσταση, σχεδόν, για τρία ολόκληρα χρόνια”.

Παράλληλα, τονίζεται, πως από το Αντάμωμα δεν θα λείπει και η παραδοσιακή μουσική που θα περιλαμβάνει την λαϊκή μουσική της Μακεδονίας, του Πόντου και της ευρύτερης Ελλάδας, ενώ την παρέα θα συνοδεύει και ο βιρτουόζος στο κανονάκι και στο τραγούδι Μάνος Κουτσαγγελίδης, που θα ταξιδέψει τους παρευρισκόμενους στην Ελληνική Μακεδονική και Θρακιώτικη Παράδοση.

Επίσης, σημειώνεται, πως η ορχήστρα αποτελείται από τους ταλαντούχους μουσικούς, Ειρήνη Τσιάρη (τραγούδι), Δημήτρη Στεφανίδη (ποντιακή λύρα), Νίκο Σπανιώτη (κλαρίνο), Γιάννη Στάικο (μπουζούκι), Σωκράτη Ντοκρίδη (νταούλι) και Μπάμπη Σαμπελίδη (πλήκτρα).

Πηγή; Αναμνήσεις

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More