Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κέρκυρα: Έκοψε την πίτα της “Η Μέλισσα”

Εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του πραγματοποίησε το πρωί του Σαββάτου ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων ΑΜΕΑ με την παρουσία των παιδιών της Μέλισσας και των οικογενειών τους.

Στην ομιλία του ο πρόεδρος του συλλόγου  Σπύρος Ζουμπουλίδης, αναφέρθηκε  σε όσα έχει  έως τώρα επιτύχει ο σύλλογος, όπως η λειτουργία του κέντρου “Μέλισσα” που εξυπηρετεί   32 ενήλικες  και απασχολεί  15 εργαζομένους όλων των ειδικοτήτων, για τη λειτουργία του κέντρου ψυχιατρικής, ψυχολογικής και κοινωνικής υποστήριξης  και  το κέντρο  πληροφόρησης τόμων με αναπηρία που προσφέρουν καθημερινά ενημέρωση και στήριξη στα παιδιά και τις οικογένειες τους.

Ο κος Ζουμπουλίδης αναφέρθηκε, όμως, και στην αδυναμία εξεύρεσης κτιρίου για την πρώτη στέγη  υποστηριζόμενης διαβίωσης  για ΑΜΕΑ.  «Η  χρηματοδότηση  έχει εξασφαλιστεί, είπε ο Σπ. Ζουμπουλίδης αλλά δεν  μπορέσαμε να βρούμε ένα χώρο που θα μπορέσει  να φιλοξενήσει αυτή την κοινωνική δομή. Γι αυτό και κάνουμε έκκληση προς την αυτοδιοίκηση και  όλους τους ιδιώτες  για την προσφορά στέγης για τα παιδιά μας».

Επίσης δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην αδυναμία του δήμου να λειτουργήσει τις κατασκηνώσεις των ΑΜΕΑ στα Γουβιά , αν και είχε δοθεί η χρηματοδότηση από το υπουργείο εργασίας .

 Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο σύλλογος βράβευσε όλους εκείνους  που στάθηκαν την χρονιά που πέρασε, αρωγοί με κάθε τρόπο σε κάθε προσπάθεια ενώ παρευρέθηκαν οι τρεις βουλευτές του νομού, η περιφερειάρχης, αντιπεριφερειάρχες, αντιδήμαρχοι, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και φορέων.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More