Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κέρκυρα: Έληξε η κατάληψη στο 1ο και 2ο Λύκειο- έξι προσαγωγές

Στην προσαγωγή έξι (6) ανηλίκων προχώρησε η αστυνομία, μετά την επέμβαση της σε υπό κατάληψη Λύκεια της Κέρκυρας. Όπως έγινε γνωστό το 1ο και 2ο Λύκειο τελούσαν υπο κατάληψη από το πρωί της Πέμπτης, με τους δυο διευθυντές των σχολείων  να καταγγέλλουν το γεγονός. Με εντολή εισαγγελέα αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Κέρκυρας εισήλθαν στο χώρο και προχώρησαν στις προσαγωγές.

Οι ανήλικοι (πέντε ενδοσχολικοί και ένας εξωσχολικός), αφού έδωσαν κατάθεση αφέθηκαν ελεύθεροι και σχηματίστηκε δικογραφία εις βάρους τους για διατάραξη λειτουργίας υπηρεσίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν έχουν σημειωθεί υλικές ζημιές στα σχολεία και η κατάληψη έχει λήξει.

Η ΕΛΜΕ Κέρκυρας καταγγέλλει το περιστατικό και τονίζει στην ανακοίνωση της ότι, «Το γεγονός αυτό είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα εφαρμογής του δόγματος νόμος και τάξη που προτάσσει η κυβέρνηση της ΝΔ, με σκοπό να προλάβει κάθε εκδήλωση που θεωρεί ότι εναντιώνεται στην πολιτική της. Τη μέρα που σε όλη την Ελλάδα, μαθητές και εκπαιδευτικοί, ήταν στους δρόμους για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στα ιδιωτικά πανεπιστήμια, αυτή τη μέρα διάλεξαν για εκφράσουν την πυγμή τους απέναντι σε μαθητές. Ο αυταρχισμός που επιδεικνύεται στους μαθητές γίνεται το διάστημα, που το φοιτητικό κίνημα βρίσκεται στη διαδικασία Γ.Σ. και κινητοποιήσεων ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Θέλουν να δημιουργήσουν κλίμα νομιμοποίησης της παρουσίας της αστυνομίας μέσα κι έξω από τους χώρους μόρφωσης και δουλειάς, ώστε να είναι κάθε στιγμή σε ετοιμότητα να καταστέλλουν τους αγώνες του λαού και της νεολαίας».

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More