Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κέρκυρα: Βράβευση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ιονίων Νήσων για την εφαρμογή “Explore Ionian Islands”

Το βραβείο “Καλύτερων Πρακτικών στην Ψηφιακή Πολιτιστική Κληρονομιά 2024 Φορέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης” έλαβε η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ιονίων Νήσων (ΠΕΔ-ΙΝ), για την εφαρμογή “Explore Ionian Islands”, συμμετέχοντας στο 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ψηφιοποίησης Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2024 – EuroMed 2024.

Να θυμίσουμε ότι εφαρμογή η Explore Ionian Islands είναι μια εύχρηστη εφαρμογή για κινητά, που περιλαμβάνει 30+1 Θεματικές Πολιτιστικές Διαδρομές σε όλα τα Ιόνια Νησιά. Περιλαμβάνονται περισσότεροι από 372 Πολιτιστικοί Θησαυροί  (Κάστρα, Μουσεία, Εκκλησίες, Μοναστήρια, Μνημεία, Φυσικές Ομορφιές, Σπήλαια, Παραλίες κτλ) των Ιονίων Νήσων, με πολλές φωτογραφίες για το κάθε σημείο, ενώ τα κείμενα της εφαρμογής είναι διαθέσιμα σε έξι ξένες γλώσσες (Αγγλικά, Ιταλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ρώσικα και Κινέζικα).

Στο Συνέδριο παρουσιάστηκαν 150 εργασίες, από 500 εισηγητές και το παρακολούθησε πλήθος κόσμου με φυσική παρουσία και διαδικτυακά. Όλες οι εισηγήσεις του συνεδρίου αξιολογήθηκαν από Ειδική Επιτροπή και οι καλύτερες εξ’ αυτών βραβεύτηκαν, αποτελώντας παραδείγματα καλών πρακτικών στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης.

«Αυτό το βραβείο αναδεικνύει τη δέσμευσή μας στην προώθηση και διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς μας μέσω της ψηφιακής τεχνολογίας. Η διάκριση αυτή δεν είναι μόνο ένας τίτλος τιμής για το έργο μας, αλλά επίσης αναγνωρίζει την αφοσίωση και την καινοτομία που επιδεικνύει ο φορέας μας στον τομέα της ψηφιακής πολιτιστικής κληρονομιάς», δήλωσε ο Πρόεδρος της ΠΕΔ-ΙΝ κ. Γιώργος Στασινόπουλος.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More