Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κέρκυρα: Δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση στη μαρίνα από τη φωτιά στα σκάφη

Δεν έχει παρατηρηθεί θαλάσσια ρύπανση έως αυτή την ώρα μετά τη βύθιση των τεσσάρων σκαφών που κάηκαν ολοσχερώς χθες  (7/9) το μεσημέρι στη μαρίνα Γουβιών.

Η διεύθυνση της μαρίνας ανέπτυξε άμεσα αντιρρυπαντικό φράγμα προκειμένου να αποκλείσει την όποια ρύπανση ενώ κλειστή παραμένει η προβλήτα όπου ήταν ελλιμενισμένα τα σκάφη έως ότου ολοκληρωθούν οι έρευνες για τα αίτια της εκδήλωσης της φωτιάς από το λιμενικό και το ανακριτικό της πυροσβεστικής υπηρεσίας. Μιλώντας στην ΕΡΤ Κέρκυρας ο διευθυντής της μαρίνας Κ. Καραμπάτσος επεσήμανε το σχέδιο πυροπροστασίας λειτούργησε άψογα, απομακρύνθηκαν άμεσα 20 περίπου σκάφη και δεν κινδύνευσε κανείς.

Η επίσημη ανακοίνωση του λιμενικού σώματος

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του λιμενικού σώματιος:

«Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Κέρκυρας για εκδήλωση πυρκαγιάς σε ελλιμενισμένο σκάφος της μαρίνας «ΓΟΥΒΙΩΝ» ν. Κέρκυρας.
Στην περιοχή έσπευσαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής καθώς και ένα πλωτό περιπολικό σκάφος Λ.Σ.ΕΛ.ᾹΚΤ., ενώ επιχείρησαν τέσσερα υδροφόρα οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και 19 πυροσβέστες. Επίσης, στο σημείο υπήρχαν και δυο ρυμουλκά.
Ειδικότερα η φωτιά παρουσιάστηκε σε ένα σκάφος, όπου πραγματοποιήθηκαν προσπάθειες απομάκρυνσης των πλησιέστερων σε αυτό προσδεδεμένων σκαφών, ενώ στη συνέχεια επεκτάθηκε σε έτερα τρία σκάφη. Από το περιστατικό, προκλήθηκε η βύθιση του συνόλου των ανωτέρω σκαφών, ενώ δεν διαπιστώθηκε η ύπαρξη επιβαινόντων στα εν λόγω σκάφη.
Παράλληλα, το προσωπικό της μαρίνας «ΓΟΥΒΙΩΝ» προέβη στην ενεργοποίηση του σχεδίου έκτακτης ανάγκης τοποθετώντας πλωτό φράγμα περιμετρικά των εν λόγω σκαφών, ενώ έθεσαν σε ετοιμότητα απορρυπαντικά μέσα και εξοπλισμό.
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή, ενώ απαγορεύτηκε ο απόπλους των ανωτέρων σκαφών, μέχρι την αποκατάσταση των ζημιών και προσκομίσεως βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον αναγνωρισμένο οργανισμό.»

Πλωτό πυροσβεστικό ζητά ο βουλευτής Δ. Μπιάγκης

Με αφορμή το περιστατικό αυτό ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Δημήτρης Μπιάγκης με ανακοίνωση του τονίζει ότι “είναι επιβεβλημένη η δημιουργία Πυροσβεστικού Κλιμακίου εντός των ορίων του λιμανιού αλλά και η μόνιμη στάθμευση στο λιμάνι της Κέρκυρας ενός πλωτού πυροσβεστικού πλοιαρίου”.

«Η τουριστική ανάπτυξη της περιοχής μας, η μεγάλη κίνηση που παρατηρείται στο λιμάνι της Κέρκυρας ειδικά στον τομέα της κρουαζιέρας αλλά και η άνοδος του θαλάσσιου τουρισμού με την δημιουργία και εκμετάλλευση περιφερειακών μαρίνων πρέπει να συνδυαστούν με την επιβεβλημένη θωράκιση της ασφάλειας των λιμενικών μας υποδομών. Για ακόμα μια φορά, με αφορμή το τραγικό συμβάν στην μαρίνα των Γουβιών ζητάμε τα αυτονόητα», καταλήγει ο βουλευτής κ. Μπιάγκης.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More