Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κέρκυρα: Δυναμική διαμαρτυρία γονέων και δασκάλων για τις μεταφορές των μαθητών

Για μεγάλες ελλείψεις σε δρομολόγηση λεωφορείων σε πολλά σχολεία της Κέρκυρας κάνουν λόγο οι εκπρόσωποι της εκπαιδευτικής κοινότητας του νησιού οι οποίοι πραγματοποίησαν δυναμική διαμαρτυρία στο κτίριο της Περιφερειακής Διοίκησης.

Οι σχολικές μεταφορές δεν εκτελούνται σε σημαντικό βαθμό, καθώς έχει καθυστερήσει ο διαγωνισμός για περισσότερα από τα μισά δρομολόγια τόσο για δημοτικά και γυμνάσια στην περιφέρεια του νησιού, όσο και για ειδικού χαρακτήρα σχολεία όπως το μουσικό.

Εντονότερο είναι το πρόβλημα στη βόρεια Κέρκυρα, ενώ ο αντιπεριφερειάρχης, Κώστας Ζορμπάς, επανέλαβε στους εκπροσώπους των γονέων, των εκπαιδευτικών και των μαθητών ότι το πρόβλημα έχει να κάνει κυρίως με τις καθυστερήσεις στον έλεγχο επάρκειας των μεταφορέων όσον αφορά τις προϋποθέσεις και την ασφάλεια για να αναλάβουν το έργο, κάτι που θα λυθεί τις αμέσως προσεχείς ημέρες.

Από την πλευρά τους, καθηγητές, δάσκαλοι και γονείς έκαναν λόγο για εμπαιγμό αφού οι υποσχέσεις που δίνονται συνεχώς από τις αρχές του μήνα διαψεύδονται, ενώ τονίζουν ότι είχαν προειδοποιήσει από τα μέσα του καλοκαιριού ότι με τις διαδικασίες που ακολουθούνται, δεν θα μπορέσουν να γίνουν ολοκληρωμένα οι μεταφορές πριν τα μέσα του Οκτωβρίου…

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More