Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κέρκυρα: Δύο τα ενεργά μέτωπα της φωτιάς – Έχει κάψει 20 χιλιάδες στρέμματα

Πάνω από 20 χιλιάδες στρέμματα δάσους και χορτολιβαδικής έκτασης έχει κάψει η φωτιά που ξέσπασε χθες το απόγευμα στην περιοχή της Παλιάς Περίθειας στη Β.Α. Κέρκυρα. Όλη τη νύχτα η πυροσβεστική αλλά και η πολιτική προστασία του δήμου βόρειας Κέρκυρας έδωσαν μάχη προκειμένου να μην περάσει η φωτιά στους οικισμούς Σάντα και Πόρτα Σινιών.

Αυτή την ώρα υπάρχουν δυο ενεργά μέτωπα, ένα στον Άγιο Γεώργιο προς Κασσιόπη και ένα στο Βιγγλατσούρι το οποίο ανησυχεί ιδιαίτερα την πυροσβεστική καθώς βρίσκεται δίπλα στον οικισμό. Στο σημείο επιχειρούν από νωρίς χθες το απόγευμα 62 πυροσβέστες με 3 πεζοπόρα τμήματα και 21 οχήματα, ενώ έφτασε χθες το βράδυ ενίσχυση 30 πυροσβεστών με 10 πυροσβεστικά οχήματα από τα Γιάννενα. Με το πρώτο φως της ημέρας επιχειρούν επίσης τα δυο αεροσκάφη pzl που εδρεύουν στο νησί καθώς και δυο ελικόπτερα.

Σημαντική ήταν η συνδρομή των αστυνομικών δυνάμεων, του λιμενικού που μετέφερε 59 άτομα από την περιοχή Καλάμι, της πολιτικής προστασίας του δήμου βόρειας Κέρκυρας που συμμετείχε με υδροφόρες και μηχανήματα έργου καθώς και εθελοντών που βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στο σημείο. Σε επιφυλακή τέθηκε το νοσοκομείο της Κέρκυρας και το ΕΚΑΒ ενώ με αναπνευστικά προβλήματα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο τρεις πυροσβέστες και ένας κάτοικος της περιοχής.

Λόγω του μεγάλου μετώπου της φωτιάς απομακρύνθηκαν σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της πυροσβεστικής 2.466 τουρίστες, κάποιοι εκ των οποίων μεταφέρθηκαν σε άλλα τουριστικά καλύμματα και κάποιοι στο δημοτικό θέατρο, στον ΟΛΚΕ και στην αίθουσα της Π.Ε. Κέρκυρας από όπου ξεκίνησε σήμερα το πρωί με λεωφορεία η επιστροφή στα ξενοδοχεία τους.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More