Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κέρκυρα: Ενώπιον του εισαγγελέα ο Ιταλός μαφιόζος – Τι πρόκειται να ισχυριστεί

Σήμερα (07/08) στις 10:00 θα βρεθεί ενώπιον του εισαγγελέα, ο 60χρονος Ιταλός μαφιόζος, ο οποίος εντοπίστηκε και συνελήφθη στην Κέρκυρα. Σύμφωνα με το δικηγόρο του έχει σχηματίσει οικογένεια στο νησί και έχει ένα μεγάλο παιδί.

Τι πρόκειται να ισχυριστεί

Ένα επιχείρημα που αναμένεται να προβάλλει στον εισαγγελέα είναι ότι δεν κατηγορείται για εγκλήματα του ποινικού αλλά του οικονομικού δικαίου, όπως ξέπλυμα χρήματος. Σύμφωνα με τους δικηγόρους του, ο άνδρας θα ισχυριστεί πως κατηγορείται ουσιαστικά για φορολογικές παραβάσεις, δηλαδή για μια εικονική πτώχευση επιχείρησης και άλλες παραβάσεις οικονομικού χαρακτήρα, οι οποίες σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία έχουν παραγραφεί, οπότε θα ζητήσει από το δικαστήριο να μην δεχτεί την έκδοσή του.

Υπενθυμίζεται ότι συνελήφθη μετά από δωδεκαετή αναζήτηση από τις ιταλικές αρχές, οι οποίες είχαν εκδώσει και διεθνές ένταλμα σύλληψης. Ακόμη, φέρεται να  είχε σχέσεις με την μαφιόζικη  οργάνωση Καμόρα και συμπεριλαμβάνεται στην λίστα των 100 επικίνδυνων φυγόδικων του Υπουργείου Εσωτερικών της Ιταλίας. 

Η φωτογραφία που πρόδωσε Ιταλό μαφιόζο

Τον πρόδωσε μία φωτογραφία, η οποία τον έδειχνε στον όροφο με πανό και κασκόλ από την ομάδα της Νάπολι, η οποία πήρε πρωτάθλημα. Η φωτογραφία αυτή βρέθηκε στα κοινωνικά δίκτυα και από εκεί τον εντόπισαν οι ιταλικές αρχές. 

Ρεπορτάζ: Γιάννης Ανδριώτης

Κέρκυρα: Η φωτογραφία που πρόδωσε Ιταλό μαφιόζο – Εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης σε βάρος του

Κέρκυρα: Συνελήφθη Ιταλός φυγόδικος – Ήταν καταζητούμενος για 11 χρόνια και είχε σχέσεις με την «Καμόρα»

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More