Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κέρκυρα: Η έκθεση LEVANTE στο Λατινικό παρεκκλήσι

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κέρκυρας, η Πρεσβεία της Ιταλίας στην Ελλάδα και το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο διοργανώνουν στο Λατινικό Παρεκκλήσιο του Παλαιού Φρουρίου Κέρκυρας την έκθεση LEVANTE του βενετού εικονογράφου και γραφίστα Lucio Schiavon.
Η έκθεση δημιουργήθηκε τo 2021 με αφορμή τους εορτασμούς για τα 1600 χρόνια από την ίδρυση της Βενετίας, στο πλαίσιο του δημοτικού προγράμματος Venezia1600/Linea 1. Έκανε την πρώτη της εμφάνιση στη Βενετία και στη συνέχεια στους κλιβάνους Bertoli στο Casale sul Sile του Treviso, στη βενετική ενδοχώρα. Στα έργα του Schiavon απεικονίζονται εμβληματικοί χαρακτήρες και γεγονότα της Βενετίας, διάσημες αλλά και λιγότερο γνωστές ιστορικές προσωπικότητες, από την αυγή της Γαληνοτάτης έως σήμερα.
Με το ταξίδι της στον ελλαδικό χώρο η έκθεση, σε επιμέλεια της MYTH euromed, θέλει να φωτίσει με ένα εντελώς σύγχρονο καλλιτεχνικό στυλ την κοινή κληρονομιά που συνδέει την Ελλάδα με τη Βενετία. Εκτός από τα έργα που παρουσιάστηκαν στη Βενετία, δημιουργήθηκαν και νέα, που εμπνέονται από τους τόπους υποδοχής, δίνοντας έτσι πνοή σε μια πρωτότυπη έκθεση.
Για την Κέρκυρα, πρώτο σταθμό της έκθεσης στην Ελλάδα, ο Schiavon σχεδίασε το πορτρέτο της κερκυραίας λόγιας Ισαβέλλας Θεοτόκη Albrizzi, η οποία, στα τέλη του 18ου και στις αρχές του 19ου αιώνα, διατηρούσε στη Βενετία ένα από τα σημαντικότερα λογοτεχνικά σαλόνια της εποχής.

Διάρκεια έκθεσης: 30 Ιουνίου-24 Ιουλίου 2022
Ωράριο λειτουργίας: καθημερινά 8.00-20.00

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More