Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κέρκυρα: Η «Παλαιά» τιμά τον Γ. Κατσαρό

Συναυλία αφιερωμένη στον μεγάλο μουσικοσυνθέτη, σαξοφωνίστα και μαέστρο Γιώργο Κατσαρό δίνει αύριο 16 Σεπτεμβρίου η Παλαιά Φιλαρμονική του νησιού στο Παλαιό Φρούριο.

Ο Γιώργος Κατσαρός, παλαιός μαθητής της Φιλαρμονικής Εταιρείας Κερκύρας, ο οποίος κατά τη δύσκολη μεταπολεμική περίοδο, εκκινώντας από τις τάξεις ξύλινων πνευστών και εγχόρδων οργάνων του ιδρύματος και διευρύνοντας περαιτέρω τις γνώσεις του στο Ελληνικό Ωδείο της Αθήνας, κατέκτησε επαξίως διεθνή φήμη ως δημιουργός δημοφιλούς, μουσικοθεατρικής, ραδιοφωνικής και κινηματογραφικής μουσικής, καθώς και ως μουσικός ερμηνευτής.

Συνεργαζόμενος με κολοσσούς της στιχουργίας και της υποκριτικής τέχνης έντυσε με τους μοναδικούς του ήχους τραγούδια, επιθεωρήσεις, κινηματογραφικές και θεατρικές παραγωγές, καθώς και μουσικά φεστιβάλ. Παραλλήλως, βρέθηκε επικεφαλής καίριων μουσικών φορέων όπως του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου ή των μουσικών συνόλων του Δήμου Αθηναίων. Ωστόσο, ποτέ δεν ξέχασε την πατρίδα του, την οποία διαχρονικά υποστηρίζει και προβάλλει με κάθε ευκαιρία.

Στη συναυλία , που θα ξεκινήσει στις 20:30, θα παρουσιαστούν αποκλειστικά έργα του Γιώργο Κατσαρού.
Συγκεκριμένα θα λάβουν μέρος, υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Σπύρου Προσωπάρη, η μπαντίνα της Παλαιάς Φιλαρμονικής και η Κερκυραία «Μεγάλη Κυρία του ελληνικού τραγουδιού» Κλειώ Δενάδρου μαζί με την Αγάθη Κοσκινά,την Χριστίνα Ράλλη και τον Παντελή Κοντό στο τραγούδι.

Επίσης συμμετέχουν οι χορωδοί της Ανδρικής Χορωδίας Κερκύρας, της Δημοτικής Χορωδίας «Δημόδοκος», της Χορωδίας Ανεμομύλου «Θωμας Φλαγγίνης», καθώς και οι παιδικές χορωδίες Αχαράβης, Άφρας και «Το Χαμόγελο του Μον Ρεπό». Επίσης, συμμετέχει η Μαντολινάτα του Μουσικού Σχολείου Κερκύρας, καθώς και ο Γιάννης Κούρκουλος (πιάνο) και ο Νίκος Άνθης (αφήγηση).

Εισιτήρια: 10 Ευρώ(Γενική Είσοδος) και 5 Ευρώ (άνεργοι, φοιτητές και ΑΜΕΑ).
Προπώληση μέσω του ticketbox.gr.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More