Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κέρκυρα: Θαυμασμός και ευγνωμοσύνη στους “ελικοπτεράδες” τις φωτιάς

Ελάχιστες πλέον είναι οι εστίες καπνού που εμφανίζονται στον κατεστραμμένο από τη φωτιά ορεινό όγκο της ΒΑ Κέρκυρας. Ήδη εδώ και μια ώρα επιχειρεί ελικόπτερο Agusta Bell που ήλθε από τα Ιωάννινα για αυτό το σκοπό.

Τα ελικόπτερα και οι χειριστές τους, έχουν αποσπάσει τον θαυμασμό των κατοίκων της Κέρκυρας και όλων όσων εμπλέκονται με την κατάσβεση της μεγάλης φωτιάς την τελευταία εβδομάδα αφού με τις εκατοντάδες ρίψεις νερού που έκαναν τόσο σε δυσπρόσιτες περιοχές όσο δίπλα ή πάνω από κατοικίες, κατάφεραν να σώσουν περιουσίες και βοήθησαν σημαντικά τις επίγειες δυνάμεις να ελέγξουν τη φωτιά εκεί που πραγματικά εξελίσσονταν ανεξέλεγκτη.

Στη φωτογραφία, που δημοσίευσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στην ΥΠΑ Κέρκυρας, Δημήτρης Ρούσσος, διακρίνεται το ίχνος του ελικοπτέρου καθώς μεταφέρει νερό από τη θάλασσα της ΒΑ Κέρκυρας, στην εστία του Αγίου Μαρτίνου, δίπλα από τις Λούτσες, στο πρώτο ημίωρο της παρουσίας του, το πρωί της Κυριακής.

Εκτός από τα Agusta Bell που εδρεύουν στα Ιωάννινα, στη φωτιά της Κέρκυρας βρέθηκαν και Ουκρανικά, AirTractor, Erricson και PZL.
Φωτο: Λυκούργος Σκιαδόπουλος

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More