Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κέρκυρα: Ικανοποιητικά τα πρώτα αποτελέσματα του έργου Save Water που υλοποιεί το Ιόνιο Πανεπιστήμιο

Τα αποτελέσματα του πρωτοποριακού αλλά και αναγκαίου έργου για την Κέρκυρα «Save Water», παρουσιάστηκαν χθες σε μια ανοιχτή για το κοινό ημερίδα ενημέρωσης στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο.

Το έργο που ολοκληρώνεται τους επόμενους μήνες, σκοπό έχει την βελτίωση της διαχείρισης και της υποδομής διάθεσης υδάτινων πόρων μέσω έξυπνων τεχνολογιών, πολιτικών και εργαλείων. Το  Εργαστήριο Υπολογιστικής Μοντελοποίησης του Τμήματος Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου που υλοποιεί το έργο παρουσίασε τα εργαλεία που αναπτύχθηκαν.

Τα εργαλεία αυτά είναι:

1. Αισθητήρες χαμηλού κόστους για την παρακολούθηση του δικτύου ύδρευσης.

2. Πληροφοριακό σύστημα για την χρήση και διαχείριση του νερού.

3. Εφαρμογή για έξυπνα κινητά που προωθεί τη συμμετοχή των πολιτών.

Η εκδήλωση έκλεισε με μια στρογγυλή τράπεζα στην οποία τέθηκαν τα προβλήματα και πιθανές λύσεις

Στην ημερίδα παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων, η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, κα Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, η Δήμαρχος Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, κα Μερόπη Υδραίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας, κ. Κωνσταντίνος Ζορμπάς, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Δημήτριος Μεταλληνός και ο Προϊστάμενος Διεύθυνσης Υδάτων Ιονίου Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελ/σου, Δυτ. Ελλάδας & Ιονίου, κ. Μιχάλης Λαγκαδάς, οι οποίοι εμφανίστηκαν ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από τα αποτελέσματα και δήλωσαν την στήριξη τους και σε μελλοντικά έργα του Ιονίου Πανεπιστημίου.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More