Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κέρκυρα: “Λίγες μείνανε”, δεύτερη ανοιχτή εκδήλωση του Σχολείου Φυλακών Κέρκυρας

Στη δεύτερη ανοιχτή καλλιτεχνική του εκδήλωση, προχωρά φέτος το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας των Φυλακών της Κέρκυρας.

Πρόκειται για ένα μοναδικό στο είδος του εγχείρημα , καθώς φέτος εκτός από τους εκπαιδευτικούς, τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους και τους κρατούμενους, θα συμμετάσχουν και δύο πρώην τρόφιμοι που έχουν ενταχθεί στην κοινωνία ως μουσικοί. 

Μετά την επιτυχία και την απήχηση που είχε, εντός και εκτός Ελλάδας, η περυσινή εκδήλωση του Σχολείου Φυλακών Κέρκυρας «Λίγες μείνανε», φέτος θα πραγματοποιηθεί και πάλι την Τετάρτη 21 Ιουνίου 2023, στο Παλαιό Φρούριο Κέρκυρας, στον χώρο μπροστά από τον Ι. Ναό Αγίου Γεωργίου.

Τη διοργάνωση της συναυλίας έχει αναλάβει ο “Πολιτιστικός Σύλλογος -Φίλοι Σχολείου Φυλακών Κέρκυρας” και τελεί υπό την αιγίδα της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κέρκυρας. Την Τρίτη, ενόψει της εκδήλωσης, παραχωρήθηκε συνέντευξη τύπου από την εκπρόσωπο του Συλλόγου, Κατίνα Βλάχου, τον Διευθυντή του σχολείου, Κυριάκο Κωλέση, τον σωφρονιστικό υπάλληλο και μουσικό, Σπύρο Χονδρογιάννη, καθώς και τη σύμβουλο εκπαίδευσης σε σχολεία φυλακών, Καλλιόπη Δημητρούλη. Όλοι τους μίλησαν για την εξαιρετική σχέση που έχει αναπτυχθεί στο σχολείο των φυλακών της Κέρκυρας, μεταξύ των κρατουμένων, των σωφρονιστικών υπαλλήλων και των εκπαιδευτικών και η οποία ευθύνεται για την εξαιρετική παραγωγικότητα του εγχειρήματος και τις εκδηλώσεις εκτός του σωφρονιστικού καταστήματος. 

Οι εκπρόσωποι των εμπλεκόμενων φορέων κάλεσαν τις Κερκυραίες και τους Κερκυραίους και αυτή τη φορά, να δώσουν το παρόν σε μια εκδήλωση υψηλού κοινωνικού συμβολισμού.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More