Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κέρκυρα: Ναι στα κυκλοφοριακά μέτρα από το Δημοτικό Συμβούλιο και τους επαγγελματικούς φορείς

Την εφαρμογή του ήπιου αποκλεισμού της πόλης κατά τις βραδινές ώρες (19.00-21.00) κατά τον Αύγουστο, αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, με ψήφους 15 έναντι 11 αρνητικών, αφού πολλοί εκ των δημοτικών συμβούλων της μειοψηφίας απουσίασαν κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας.

Η αντιπολίτευση υποστήριξε ότι η απόφαση θα έπρεπε να έχει τη μορφή κανονιστικής διάταξης, άρα θα έπρεπε να διαθέτει αυξημένη πλειοψηφία 23 ψήφων.

Η Δήμαρχος Μερόπη Υδραίου, επισήμανε στην τοποθέτησής της ότι τα ήπια πιλοτικά μέτρα που συνυπογράφει και η τροχαία, είναι αναγκαία αφού η εφαρμογή τους έχει καταστεί αναγκαία εξαιτίας του έντονου κυκλοφοριακού φόρτου – ιδίως κατά τη διάρκεια του θέρους – που έχει ως αποτέλεσμα τον στραγγαλισμό της ίδιας της λειτουργίας της και την παρεμπόδιση των επισκεπτών να εισέλθουν σε αυτήν.

Οι φορείς

Κατά την έναρξη της συζήτησης, αναγνώστηκε εισήγηση των μέτρων του Διοικητή της Τροχαίας Κέρκυρας, Κωνσταντίνου Βλαχόπουλου. Παρόντες στη συνεδρίαση ήταν και εκπρόσωποι των επαγγελματικών φορέων της πόλης, οι οποίοι έλαβαν θέση στο μέτρο του αποκλεισμού της παλιάς πόλης.

Υπέρ της εφαρμογής των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων τάχθηκε ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κέρκυρας, Γιάννης Αλέγρης, υπό την προϋπόθεση εύρεσης χώρου στάθμευσης και από την νότια είσοδο της πόλης με παράλληλη χρήση  mini bus  για τη μεταφορά των εποχούμενων από τους χώρους στάθμευσης.

Θετικός υπήρξε και ο κ. Βασίλης Καλούδης εκπροσωπώντας το Επιμελητήριο, χαρακτηρίζοντας “καρκίνωμα” την κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή.

Θετική στάση κράτησε και ο κ. Νίκος Λάτσας εκπροσωπώντας την Ένωση Εστίασης Κέρκυρας όπως και ο Πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ Κέρκυρας Αλ.Πάγκαλης, ο Σύνδεσμος Τουριστικών Πρακτόρων Κέρκυρας AOCTΑ μέσω του Αντιπροέδρου Δημήτρη Διαβάτη και ο Πρόεδρος των ΤΑΞΙ Κέρκυρας Σταμάτης Λουκάς.

Εναντίον της εφαρμογής των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων τάχθηκε ο πρόεδρος του Ενιαίου Επαγγελματικού και Τουριστικού Φορέα  Κέρκυρας Αλέξανδρος Λιτσαρδόπουος, ο οποίος εκτίμησε ότι η απαγόρευση εισόδου οχημάτων κατά τις βραδινές ώρες θα προκαλέσει ζημιά της τάξης του μισού εκατομμυρίου ευρώ στην πόλη.

Η αντιπολίτευση

Αρνητική στάση στην άμεση εφαρμογή των μέτρων, κράτησαν οι επικεφαλής των παρατάξεων της μειοψηφίας. Την ανάκληση της πρότασης του Δήμου ζήτησε ο επικεφαλής της παράταξης “Πρώτα η Κέρκυρα”, Γιώργος Καλούδης, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για κανονιστική διάταξη η οποία θα πρέπει να ακολουθήσει τη διαδικασία της συζήτησης στο Τοπικό Συμβούλιο, διαβούλευση, Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, Δημοτικό Συμβούλιο.

Την άποψη της κανονιστικής διάταξης, εξέφρασε και η Φανή Τσιμπούλη, τονίζοντας τα προβλήματα που θα υπάρξουν με τη μεταφορά των ανθρώπων που θα σταθμεύσουν στο λιμάνι.  

Κρητική για τον έως τώρα σχεδιασμό και την απουσία των προβλεπόμενων διαδικασιών εξέφρασε και ο Χρυσόστομος Μπούκας προτείνοντας διάθεση αστυνομικών για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας στις εισόδους της πόλης και στο κέντρο σε συγκεκριμένες ώρες με παράλληλη διάθεση της Κάτω Πλατείας στους μόνιμους κατοίκους.

Αρνητική στάση κράτησαν επίσης οι Σπύρος Νεράντζης, Γιάννης Μπορμπότης, Κωνσταντίνος Γρηγοριάδης, Χρύσα Χαλικιοπούλου και Γιώργος Καρύδης.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More