Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κέρκυρα: Ξεκίνησε η ρεγκάτα Brindisi-Corfu

Το πρωί της Κυριακής υπό βροχή ξεκίνησε από το Μπρίντιζι της Ιταλίας ο διεθνής ιστιοπλοϊκός αγώνας Brindisi-Corfu. Η εκκίνηση δόθηκε στις 12 το μεσημέρι με 83 αναχωρήσεις. Ο τερματισμός θα γίνει στην Κασσιόπη και τα σκάφη αμέσως μετά θα φιλοξενηθούν στη μαρίνα Γουβιών.

Την 37η Regata συνδιοργανώνουν ο Circolo de La vela Brindisi, ο ιστιοπλοϊκός όμιλος της μαρίνας Γουβιών και η μαρίνα Γουβιών. Το Σάββατο το απόγευμα μετά από τις Ρωμαϊκές κολώνες του Μπριντιζι πραγματοποιήθηκε η εναρκτήρια εκδήλωση του αγώνα με τη συμμετοχή τοπικών φορέων αλλά και πολύ κόσμου.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και χαιρέτησε η πρέσβης της Ελλάδας στην Ιταλία, Ελένη Σουράνη, αλλά και Κερκυραϊκή αντιπροσωπεία με επικεφαλής τη δήμαρχο, Μερόπη Υδραίου. Η πρέσβης μιλώντας στην ΕΡΤ ανέφερε ότι η θάλασσα αποτελούσε και αποτελεί το συνδετικό κρίκο που ενώνει την Ελλάδα και την Ιταλία και η 37η Regata το αποδεικνύει για ακόμα μια φορά. «Οι δεσμοί αγάπης μεταξύ των δυο περιοχών είναι πολύ ισχυροί», επισήμανε η κα. Σουράνη. Η δήμαρχος Μ. Υδραίου μεταξύ άλλων υπογράμμισε ότι τέτοιου είδους εκδηλώσεις όχι μόνο ενδυναμώνουν τις σχέσεις φιλίας και συνεργασίας αλλά δίνεται η ευκαιρία να βρεθεί κοινός τόπος και για άλλες συνέργειες στον τουριστικό και πολιτιστικό τομέα.

Στην εκδήλωση του Σαββάτου συμμετείχε και το Λύκειο Ελληνίδων Πάτρας που παρουσίασε τοπικές παραδοσιακές φορεσιές από διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Το πρώτο σκάφος, “Anywave” έφτασε στον τερματισμό στην Κασσιόπη στις 21.44.21 ώρα Ελλάδος της Κυριακής. Το σκάφος Idrusa τερμάτισε 2ο στις 21:55:49. Η άφιξη των σκαφών και ο τερματισμός αναμένεται να ολοκληρωθεί τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Στο πλαίσιο της Regata ο ιστιοπλοϊκός όμιλος της μαρίνας Γουβιών διοργανώνει εκδηλώσεις Δευτέρα στις 8 στο χώρο της μαρίνας με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής Εταιρείας Κέρκυρας, του βαρύτονου Παντελή Κοντού και του χορευτικού ομίλου Κέρκυρας, ενώ την Τρίτη την ίδια ώρα θα πραγματοποιηθεί η τελετή απονομής επάθλων.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More