Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κέρκυρα: Οι πολίτες διεκδικούν το δημόσιο χαρακτήρα της πλαζ του Mon Repos

Ομάδα πολιτών σχηματίστηκε πρόσφατα με σκοπό την διεκδίκηση του δημόσιου χαρακτήρα της πλαζ στο Μον Ρεπό. Οι πολίτες έχουν συντάξει ένα κείμενο το οποίο διακινείται διαδικτυακά με το οποίο συγκεντρώνουν υπογραφές που στη συνέχεια θα καταθέσουν σε κάθε αρμόδιο ζητώντας να διατηρηθεί ο κοινόχρηστος χαρακτήρας της πλαζ και να σταματήσει ο περιορισμός των δημόσιων χώρων σε όλη την πόλη της Κέρκυρας.

Η ομάδα που διαμορφώθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ονομάζεται «Μον Ρεπό, αγαπημένη πλαζ των Κερκυραίων» (https://www.facebook.com/groups/1287234258649614/) και σύμφωνα με την καθηγήτρια και συγγραφέα Λιάνα Βραχλιώτη που μίλησε σήμερα στην ΕΡΑ Κέρκυρας έχει ήδη 650 μέλη.

Σαν πρώτη δράση προτείνεται από τους διαχειριστές της σελίδας η επίδοση ανοιχτής επιστολής στο Δήμο  Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων και στον Οργανισμό Λιμένος Κέρκυρας, με παράλληλη κοινοποίηση  σε Περιφέρεια, Δημοτικές παρατάξεις, ΜΜΕ, Πολιτιστικούς Συλλόγους, Τεχνικό Επιμελητήριο,  Αρχαιολογία. 

Ανοιχτή Επιστολή

Με το κείμενο αυτό και ως ομάδα «Μον Ρεπό, αγαπημένη πλαζ των Κερκυραίων» (https://www.facebook.com/groups/1287234258649614/), αποσκοπούμε στην απαρχή ενός δημόσιου διαλόγου για ένα ζήτημα που αφορά μεγάλη μερίδα των δημοτών, πολιτών της Κέρκυρας. Συγκεκριμένα αφορά τον δημόσιο χώρο της Παραλίας του Μον Ρεπό με είσοδο δίπλα από τον Ανεμόμυλο, περιοχή Γαρίτσα (στάση αστικού λεωφορείου «ΜΟΝ ΡΕΠΟ ΛΟΥΤΡΑ»). Μια πλαζ μοναδικής ομορφιάς και ιστορίας, ένας ιδιαίτερος  συνδυασμός αριστοκρατικής απλότητας και λαϊκού χαρακτήρα. Η εικόνα που αντικρύζει κανείς προσεγγίζοντας το χώρο σήμερα είναι μια εικόνα εγκατάλειψης και απαξίωσης. Μια εικόνα θλιβερή για όσους διατηρούν ακόμα ολοζώντανα στην μνήμη τους στιγμές ζωής ανεπανάληπτες. Ένας δημοτικός χώρος, που αποτελεί μια από τις λίγες επιλογές για ξεκούραση και μπάνιο των κατοίκων του Δήμου μας, μετατράπηκε σε ένα αφιλόξενο για τους Κερκυραίους χώρο.

Ασφυκτικά γεμάτη η παραλία με ξαπλώστρες και ομπρέλες.

Ωράριο λειτουργίας που καμιά σχέση δεν έχει με τις ανάγκες του δημότη.

Κλειστή μονίμως  η πόρτα που επιτρέπει  πρόσβαση στον αιγιαλό.

Εξαφανισμένο το αμαξίδιο των ΑΜΕΑ.

Το νερό στα ντους κομμένο διαρκώς.

Χωρίς ναυαγοσώστη.

Ο ιστορικός Πόντες σε κατάρρευση.

Τα παραπάνω είναι μερικές μόνον από τις οφθαλμοφανείς διαπιστώσεις της παρακμής της πλαζ του Μον Ρεπό.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More