Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κέρκυρα: Προς επίλυση το θέμα στέγασης της πυροσβεστικής στη Νότια Κέρκυρα

Στο κτήριο του πρώην δημοτικού σχολείου Βραγκανιωτίκων θα στεγαστεί προσωρινά το πυροσβεστικό κλιμάκιο της Νότιας Κέρκυρας και όπως όλα δείχνουν, θα επαναλειτουργήσει στα μέσα Ιουνίου. Να θυμίσουμε ότι το πυροσβεστικό κλιμάκιο είχε αναστείλει την λειτουργία του από τα μέσα Νοεμβρίου 2022 με απόφαση του Αρχηγείου της Π.Υ., εξαιτίας της ακαταλληλότητας του κτιρίου, στο οποίο στεγάζονταν στις Αργυράδες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δήμος έχει καταλήξει στο χώρο του πρώην δημοτικού σχολείου στα Βραγκανιώτικα και μάλιστα έχει βάλει και τις τελικές υπογραφές της μίσθωσης. Πρόκειται για χώρο 220 τ.μ, η μίσθωση περιλαμβάνει 110 τμ με τον ιδιοκτήτη να παραχωρεί επιπλέον 100 τμ, ο οποίος είναι ικανός να στεγάσει τις ανάγκες του κλιμακίου με παράλληλη δυνατότητα φιλοξενίας 10 μεγάλων οχημάτων της υπηρεσίας. Επιπλέον διαθέτει 600 μέτρα περιφραγμένο αύλειο χώρο, σύμφωνα πάντα με τις προδιαγραφές που θέτει η πυροσβεστική.

Στο χώρο βέβαια αναμένεται γίνει το επόμενο διάστημα, η απαιτούμενη αυτοψία από επιτροπή της πυροσβεστικής υπηρεσίας που όρισε ο διοικητής νομού Ν. Θεοδωράκος. Η στέγαση στο συγκεκριμένο κτίριο θα είναι προσωρινή, συγκεκριμένα για έναν χρόνο ενώ θα ξεκινήσει άμεσα και η διαδικασία ανοιχτού διαγωνισμού με συγκεκριμένα κριτήρια για την εξεύρεση χώρου που θα στεγάζει μόνιμα το κλιμάκιο, με το δήμο νότιας Κέρκυρας να καλύπτει το οικονομικό μέρος.

Ήδη γίνονται στο κτίριο οι παρεμβάσεις που απαιτούνται για την στέγαση των πυροσβεστών, ανδρών και γυναικών, του κλιμακίου και αναμένεται να λειτουργήσει κανονικά εντός των επόμενων εβδομάδων. Μάλιστα έγινε και σχετική ενημέρωση από το δήμαρχο Κ. Λέσση, στο δημοτικό συμβούλιο νότιας Κέρκυρας την περασμένη Τρίτη 30/5.

Ωστόσο, φαίνεται να υπάρχουν ακόμη γραφειοκρατικές εκκρεμότητες πριν την τελική απόδοση του κτιρίου στην πυροσβεστική.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More