Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κέρκυρα: Προσέλευση – ρεκόρ τουριστών την Μ. Εβδομάδα

Ακόμα και για προσέλευση – ρεκόρ κάνουν λόγο οι τουριστικοί παράγοντες της Κέρκυρας, όσον αφορά τους επισκέπτες της Μ. Εβδομάδας.

Τα περίφημα πασχαλινά έθιμα προσελκύουν πλέον όχι μόνο τους Έλληνες αλλά και επισκέπτες από ευρωπαϊκές και βαλκανικές χώρες οι οποίοι, είτε με οργανωμένες εκδρομές είτε μεμονωμένα, αναμένεται να κατακλύσουν το νησί.

Έτσι, από το Σάββατο του Λαζάρου έως το Μ. Σάββατο, οι πτήσεις στον αερολιμένα Ι. Καποδίστριας αναμένεται να ξεπεράσουν τις 260, εκ των οποίων οι 200 από ευρωπαϊκές πόλεις και οι 60 από Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενώ σε κάτι σαν «πλωτή γέφυρα» θα… μεταμορφωθούν τα δυο λιμάνια του νησιού (στην πόλη και το νότιο συγκρότημα, στη Λευκίμμη) με περισσότερα από 50 δρομολόγια τόσο τη Μ. Πέμπτη, όσο και τη Μ. Παρασκευή.

Πολλά θα είναι τα οργανωμένα γκρουπ που θα φτάσουν με λεωφορεία, κυρίως από Βουλγαρία, Ρουμανία, Σερβία, Αλβανία αλλά και από τη Νότια Ιταλία ενώ μέτρα λαμβάνονται τόσο στο Λιμάνι Ηγουμενίτσας όσο και σε αυτά της Κέρκυρας για να ελαχιστοποιηθεί η όποια ταλαιπωρία ή αναμονή των ταξιδιωτών.

Όσον αφορά τη διαμονή, τα κάθε είδους καταλύματα στο κέντρο της πόλης (ξενοδοχεία, διαμερίσματα, χρονομισθώσεις) αποτελούν πλέον είδος προς… εξαφάνιση με τις πληρότητες να φτάνουν το 100%. Δωμάτια και διαμερίσματα είναι ακόμα διαθέσιμα σε τουριστικές περιοχές μακρύτερα από την πόλη της Κέρκυρας, ενώ όσοι μείνουν σε απόσταση έχοντας το αυτοκίνητό τους, θα μπορούν να μετακινούνται προς τα περιφερειακά πάρκινγκ και από εκεί, στο επίκεντρο των εκδηλώσεων με λεωφορεία που θα μισθωθούν για το σκοπό αυτό.

Λόγω της αυξημένης ζήτησης αλλά και, κυρίως, του αυξημένου κόστους λειτουργίας, οι μέσες τιμές έχουν “τσιμπήσει” φέτος 10-12% σε σχέση με το Πάσχα του 2022, όπως εκτιμούν οι τουριστικοί παράγοντες.

Ωστόσο, έστω και πιο μακριά από το κέντρο της πόλης, μπορεί κανείς να βρει κατάλυμα ακόμα και τώρα για όλα τα πορτοφόλια με τιμές που ξεκινούν από τα 80-100 ευρώ την ημέρα για δίκλινο δωμάτιο από Μ.Πέμπτη έως Δευτέρα του Πάσχα.

Γιάννης Ανδριώτης

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More