Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κέρκυρα: Πρωτόκολλο συνεργασίας Ιονίου Πανεπιστημίου με το Νοσοκομείο Κέρκυρας

Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Ιονίου Πανεπιστημίου και του Νοσοκομείου της Κέρκυρας, υπεγράφη στην Ιόνιο Ακαδημία, από τον πρύτανη του ιδρύματος καθηγητή Ανδρέα Φλώρο, τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη και την Διοικήτρια του Νοσοκομείου Μαντώ Εγγλεζοπούλου.

Όπως ανέφερε ο κ. Φλώρος, πρόκειται για ένα πρωτόκολλο ολιστικής συνεργασίας που αφορά την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Νοσοκομείου προς όφελος των στεγαστικών αναγκών των φοιτητών, τη λειτουργία συλλόγου αιμοδοσίας, την επικοινωνία με ασθενείς που χαρακτηρίζονται από διαπολιτισμική ιδιαιτερότητα, την ψηφιοποίηση του αρχείου του Νοσοκομείου, των πληροφοριακών υποδομών του και την κυβερνοασφάλεια των δικτύων του, την βιώσιμη ανάπτυξη με έμφαση τα τρόφιμα καθώς και τη διοργάνωση επιστημονικών συνεδρίων και κύκλων δια βίου εκπαίδευσης του προσωπικού του.

Ο Διοικητής της ΥΠΕ Γ. Καρβέλης ανέφερε ότι οι τομείς συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών είναι ανοιχτοί και θα μπορέσουν να αναπτυχθούν στο άμεσο μέλλον προς όφελος και των δύο μερών.
Η διοικήτρια του Νοσοκομείου Μ. Εγγεζοπούλου επισήμανε ότι από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντά της, δέκα μήνες πριν, υπήρξε άμεση και συνεχής συνεργασία με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο. Στόχος είναι η εξωστρέφεια του Νοσοκομείου και η βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών. Ήδη υπάρχει αγαστή συνεργασία με την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του ιδρύματος, της βελτίωσης των κτηρίων ενώ καλύπτεται το σύνολο των αναγκών δευτεροβάθμιας περίθαλψης των φοιτητών.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More