Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κέρκυρα: Ρήμαζαν σπίτια και συνελήφθησαν την ώρα που επιχειρούσαν να φύγουν από το νησί

Την ώρα που επιχειρούσαν να φύγουν ακτοπλοϊκώς από την Κέρκυρα συνελήφθησαν πέντε άτομα, ανάμεσά τους και ανήλικος, τα οποία, σύμφωνα με την αστυνομία, ρήμαζαν σπίτια στο νησί, αρπάζοντας κοσμήματα και άλλα πολύτιμα αντικείμενα.

Οι πέντε ημεδαποί, ηλικίας 16 έως 54 ετών εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν το απόγευμα της Τετάρτης (24/4) από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας, έξω από το λιμάνι της Κέρκυρας, ενώ επέβαιναν σε φορτηγό I.X. ιδιοκτησίας του 54χρονου και επιχειρούσαν να διαφύγουν ακτοπλοϊκώς από το νησί. Πλέον είναι αντιμέτωποι με σοβαρές κατηγορίες. Σε βάρος τεσσάρων εκ των ανωτέρω συλληφθέντων σχηματίσθηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές, ενώ συγκατηγορούμενος για συνέργεια στο ίδιο αδίκημα είναι ένας ακόμη ημεδαπός 54 ετών, πατέρας δύο εκ των δραστών.  

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι τέσσερεις ημεδαποί, το τελευταίο χρονικό διάστημα, είχαν ενωθεί με σκοπό να διαπράττουν κλοπές, με λεία χρυσαφικά και κοσμήματα. Συγκεκριμένα, η δράση τους φέρεται να έχει ταυτοποιηθεί σε τέσσερις περιπτώσεις διαδοχικών διαρρήξεων σπιτιών, σε περιοχές της Βόρειας Κέρκυρας. Οι “επιδρομή” τους έγινε τη Δευτέρα (22/4) και την Τρίτη (23/4) και κατάφεραν να αρπάξουν χρυσαφικά και κοσμήματα μεγάλης χρηματικής αξίας.

Κατά τη διάρκεια των αστυνομικών ερευνών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ράβδοι ασημιού, καθώς και πλήθος χρυσαφικών και κοσμημάτων, των οποίων η αξία εκτιμάται ότι υπερβαίνει τις 26.000 ευρώ, ενώ μέρος των κλοπιμαίων αναγνωρίσθηκε από τους κατόχους τους και , όπως διαπιστώθηκε, αφορά δύο ακόμα περιπτώσεις διαρρήξεων, στην ίδια περιοχή του νησιού, οι οποίες έλαβαν χώρα τον Μάιο του 2022 και τον Δεκέμβριο του 2023.

Επίσης, κατασχέθηκαν 5 κινητά τηλέφωνα και δύο αυτοκίνητα ως μέσα διευκόλυνσης για την τέλεση των αξιόποινων πράξεων. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Κέρκυρας και μετά την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος τους, παραπέμφθηκαν στον ανακριτή.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More