Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κέρκυρα: Σε ύφεση η φωτιά στα Κουραμαδίτικα στο Λιβάδι Ρόπα – Έφτασαν στις αυλές οι φλόγες

Σε ύφεση βρίσκεται η φωτιά που ξέσπασε χθες (21/8) λίγο πριν τις 7 το απόγευμα στη θέση Κουραμαδίτικα στην περιοχή λιβάδι Ρόπα.

Η φωτιά βρέθηκε πολύ κοντά στις αυλές των σπιτιών ενώ οι άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή έκαναν πολύ δύσκολο το έργο της κατάσβεσης.

Μάλιστα από το 112 εκδόθηκε σήμα εκκένωσης του οικισμού Βασιλικά για την ασφάλεια των κατοίκων. Στη φωτιά έσπευσε ισχυρή δύναμη της πυροσβεστικής υπηρεσίας με 10 οχήματα και ένα πεζοπόρο τμήμα, ρίψεις νερού πραγματοποίησε ελικόπτερο που ήρθε από τα Γιάννενα ενώ το βράδυ έφτασαν στο νησί 4 οχήματα και ένα πεζοπόρο τμήμα της πυροσβεστικής από την Ηγουμενίτσα.

Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής παρέμεναν όλη τη νύχτα στο σημείο καθώς υπήρξαν αναζωπυρώσεις. Σύμφωνα με τον περιφερειακό διοικητή της πυροσβεστικής υπηρεσίας Ιονίων Νήσων Δ. Γεωργανά το συγκεκριμένο σημείο δίνει συχνά φωτιές ενώ το ανακριτικό τμήμα ερευνά τα αίτια που προκάλεσαν την πυρκαγιά. Σύμφωνα με τον κο Γεωργανά έχουν οριοθετηθεί τα περισσότερα μέτωπα της φωτιάς αν και παραμένουν ακόμα ενεργές εστίες. Το έργο της πυρόσβεσης συνέδραμαν επίσης η τοπική αυτοδιοίκηση Α’ και Β΄ βαθμού με υδροφόρες και μηχανήματα καθώς και εθελοντικές ομάδες, τους οποίους και ευχαρίστησε θερμά ο κος Γεωργανάς  μέσω της ΕΡΤ Κέρκυρας για την προσπάθεια τους.

 

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More