Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κέρκυρα: Συγκέντρωση για τη διάσωση της πλαζ του Μον Ρεπό

Τον εξωραϊσμό και την ελεύθερη πρόσβαση στην παραλία του Mon Repos με παράλληλη συντήρηση του Πόντε, ζητήσαν φορείς και συλλογικότητες που συναντήθηκαν χθες στο Φλαγγίνειο.

Ο Συντονισμός φορέων και συλλογικοτήτων πραγματοποιήθηκε ύστερα από  πρωτοβουλία της ομάδας “Μον Ρεπό, αγαπημένη πλαζ των Κερκυραίων” προκειμένου να ξαναβρεί η συγκεκριμένη παραλία το λαϊκό της χαρακτήρα και να διασωθεί η εξέδρα,  που είναι υπό κατάρρευση.

Η ομάδα δημιουργήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εκεί βρήκαν την ευκαιρία και δημοσίευσαν μεγάλο αριθμό φωτογραφιών από το παρελθόν, με τις οποίες αποδεικνύουν το λαϊκό χαρακτήρα της πλαζ και την αναγκαιότητα της ύπαρξης ελεύθερων ή με προσιτό αντίτιμο χώρων αναψυχής. Οι συμμετέχοντες έγιναν πολλοί και χθες το απόγευμα διοργάνωσαν τη συγκέντρωση να συζητήσουν το θέμα. Το ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι συμμετείχαν φορείς, σύλλογοι και εκπρόσωποι του Δήμου, ενώ παλαιότερα ο Δήμος δεν είχε απαντήσει στις επιστολές τους.

Οι πολίτες στη συνάντηση έθεσαν το θέμα της ελεύθερης πρόσβασης, την επαναφορά του αμαξιδίου ΑΜΕΑ και του ναυαγοσώστη, τη συντήρηση της παραλίας και τον καθαρισμό του βυθού, καθώς και την επισκευή του πόντε.

Ήδη η ομάδα έχει απευθυνθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες (όπως το Λιμεναρχείο, την Κτηματική κλπ) εγγράφως οι οποίες απάντησαν ότι πρέπει να ληφθεί άδεια για την συντήρηση του πόντε που είναι υπό κατάρρευση,  αλλιώς θα γκρεμιστεί. Για την αποφυγή νομικής εμπλοκής η ομάδα πρωτοβουλίας απευθύνθηκε στην καθηγήτρια Βούλα Ζούμπου, η οποία απέδειξε με την έρευνα της ότι ο πόντες  έχει κατασκευαστεί το 1936. Επομένως οι υπηρεσίες του Δήμου διευκολύνονται αφού ο πόντες είναι προϋφιστάμενος του ΄55.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More