Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κέρκυρα: Συγκρατημένη αισιοδοξία για τη νέα φυλακή από τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου

Την αισιοδοξία του, αν και συγκρατημένος, εκφράζει ο Πρόεδρος του Δικηγορικού συλλόγου Κέρκυρας, Γιάννης Κοντός, για την προοπτική ανέγερσης νέων φυλακών στην Κέρκυρα.

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να έρθει στο νησί ο υφυπουργός προστασίας του πολίτη, Γ. Οικονόμου, προκειμένου να δει τα οικόπεδα που έχουν προσφερθεί για την ανέγερση του νέου κτηρίου. Ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου τονίζει ότι είναι ενθαρρυντική αυτή η κινητικότητα που φαίνεται τα τελευταία χρόνια για να υλοποιηθεί ένα αίτημα των Κερκυραίων που χρονολογείται 20ετία και πλέον. Έχουν έρθει στην Κέρκυρα υψηλά κυβερνητικά στελέχη και έχει γίνει αρκετή προσπάθεια για την ανεύρεση οικοπέδου. Αυτό το γεγονός δείχνει το ενδιαφέρον της κυβέρνησης για την ικανοποίηση του αιτήματος της Κέρκυρας να μεταφερθεί η φυλακή εκτός πόλης.

Φαίνεται ότι το ένα από τα δύο οικόπεδα που προσφέρθηκαν και το οποίο ανήκει στο ΦΟΣΔΑ, στη Βόρεια Κέρκυρα, είναι κατάλληλο για τη νέα φυλακή. Το άλλο οικόπεδο που είναι κοντά στην Άφρα, στην Κεντρική Κέρκυρα είναι κοντά σε οικισμό.

Η Κέρκυρα θέλει να μείνουν οι φυλακές στο νησί, τονίζει ο κος Γιάννης Κοντός γιατί αυτό παρασύρει και την ύπαρξη του Εφετείου στο νησί καθώς και αρκετά σημαντική οικονομική δραστηριότητα.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More