Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κέρκυρα: Συνεχίζεται η ταλαιπωρία με τις μεταφορές μαθητών στη Βόρεια Κέρκυρα

Με νέα επιστολή η  Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Βόρειας Κέρκυρας, ενημερώνει για τις σοβαρές καθυστερήσεις στην αποκατάσταση των μαθητικών δρομολογίων, με αποτέλεσμα γονείς να ταλαιπωρούνται και μαθητές να κινδυνεύουν. Η επιστολή έχει αποδέκτη και την Εισαγγελέα Πρωτοδικών, εκτός του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων και τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κέρκυρας καθώς και το Τμήμα Δια βίου Μάθησης.

Η Ένωση αφού παραθέτει τα δρομολόγια που ήδη γίνονται υπογραμμίζει ότι αυτά δεν ξεπερνάνε το 50% -55% του συνόλου, με αποτέλεσμα τα μισά παιδιά της Βόρειας Κέρκυρας να μην εξυπηρετούνται ακόμη. Όπως τονίζεται στην επιστολή «οι γονείς αντιμετωπίζουν ένα καθημερινό αγώνα αναζήτησης τρόπων για τη μεταφορά των παιδιών τους από και προς το σχολείο τους, μεταφέρουν τα παιδιά με μηχανές ή στιβάζονται πολλά παιδιά σε ένα αυτοκίνητο, κινδυνεύοντας καθημερινά. Το σοβαρότερο δε όλων είναι ότι πολλά παιδιά απουσιάζουν καθημερινά από τα σχολεία τους λόγω αδυναμίας μεταφοράς τους από τους γονείς τους. Για παράδειγμα, πολλά παιδιά από το 2ο Ειδικό Δημοτικό και Νηπιαγωγείο που εδρεύει στους Βελονάδες της Βόρειας Κέρκυρας δεν έχουν πάει στο σχολείο τους από την αρχή της σχολικής χρονιάς. Θεωρούμε αδιανόητο εν έτη 2023 να υπάρχουν παιδιά που δεν έχουν τη δυνατότητα να πάνε στο σχολείο, αντιμετωπίζοντας σημαντικές συνέπειες τόσο τα ίδια, όσο και οι γονείς τους».

Τέλος οι γονείς ζητούν την άμεση αποκατάσταση όλων των δρομολογίων ώστε όπως αναφέρουν στην επιστολή, «τα παιδιά να μην κινδυνεύουν καθημερινά και να μην παραμένουν στο σπίτι από την δυσκολία των γονέων να τα μεταφέρουν στο σχολείο. Απαιτούμε για άλλη μια φορά το αυτονόητο δικαίωμα όλων των παιδιών στη μάθηση, την καθημερινή τους παρουσία στο σχολείο και την ασφαλή μεταφορά τους με τα σχολικά λεωφορεία».

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More