Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κέρκυρα: «Τσουνάμι» αλληλεγγύης από τους Κερκυραίους για τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας

Σε μια άνευ προηγουμένου κινητοποίηση αλληλεγγύης και προσφοράς οδήγησαν οι καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν την Θεσσαλία την προηγούμενη εβδομάδα. Σε όλη την Κέρκυρα συγκεντρώνονται προμήθειες και είδη πρώτης ανάγκης με προορισμό τις πληγείσες περιοχές.
Κάλεσμα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς στο πλευρό των πληγέντων συμπολιτών μας έχουμε από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.  Η λίστα, την οποία προτείνει ο Ερυθρός Σταυρός, περιλαμβάνει τα εξής είδη:

Γάλατα και τρόφιμα μακράς διάρκειας, που δεν χρειάζονται μαγείρεμα, πχ κονσέρβες, κομπόστες, φρυγανιές, παξιμάδια, μπισκότα, κρουασάν, μπάρες, δημητριακών, παστέλια, λάδι κ.α.)

Κλινοσκεπάσματα, μαξιλάρια, υπνόσακοι

Φακοί και power bank

Είδη ατομικής υγιεινής (σαπούνια, χαρτιά υγείας κ.α.)

Βρεφικά και παιδικά γάλατα και τροφές και είδη βρεφικής φροντίδας (πάνες, μωρομάντηλα κ.α.)

Φάρμακα (αντιπυρετικά, παυσίπονα, αντιισταμινικά) και λοιπό φαρμακευτικό υλικό

Η συλλογή των προαναφερθέντων ειδών πρώτης ανάγκης για τους συνανθρώπους μας στη Θεσσαλία θα πραγματοποιηθεί στο ισόγειο του κτηρίου της Παλαιάς Νομαρχίας (οδός Σαμάρα 13, Κέρκυρα, τηλ. 26613 62300) από σήμερα έως και την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου από τις 09:00 έως τις 14:00.

Στο πλαίσιο της έμπρακτης αλληλεγγύης και συμπαράστασης, ο Δήμος Βόρειας Κέρκυρας ,προχωρά άμεσα στη συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης, καλώντας τις /τους συνδημότισσες – συνδημότες να συνδράμουν σ αυτή την προσπάθεια.
Σημείο συλλογής ειδών πρώτης ανάγκης (από τις 08:30 έως τις 14:30 κάθε μέρα έως και την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2023) στο Δημαρχείο Βόρειας Κέρκυρας στην Αχαράβη.

Με ανακοίνωση τους ΕΛΜΕ-ΣΕΠΕ και Ένωση Γονέων Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας ενημερώνουν ότι η συγκέντρωση των ειδών θα γίνεται στα σχολεία και στη συνέχεια με ευθύνη των σχολείων θα συγκεντρωθούν στο ισόγειο του Εργατικού Κέντρου, το οποίο θα είναι ανοιχτό καθημερινά (και Σάββατο-Κυριακή) 10:00 – 14:00 και 18:00 – 21:00.

Από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των πλημμυροπαθών βρίσκεται και το Ιόνιο Πανεπιστήμιο. Η συλλογή των ειδών πρώτης ανάγκης πραγματοποιείται στην πόλη της Κέρκυρας, στο ισόγειο του κτιρίου των Τμημάτων Ιστορίας και Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Μουσειολογίας (Ι. Θεοτόκη 72), τις εργάσιμες ημέρες, από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.

Την ίδια ώρα τα μέλη του τοπικού τμήματος AHEPA, CORCYRA HJ-34, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της AHEPA HELLAS  συγκέντρωσαν και απέστειλαν τέσσερις παλέτες με εμφιαλωμένα νερά στις πληγείσες περιοχές και συγκεκριμένα στο τμήμα Βόλου που θα τις διαθέσει σε δομές υγείας της Μαγνησίας.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More