Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κέρκυρα: Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα στο Ιόνιο. Ελικόπτερο Agusta Bell στην Κέρκυρα

Σε ετοιμότητα βρίσκεται η πυροσβεστική υπηρεσία και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς πολιτικής προστασίας καθώς η Κέρκυρα και τα Ιόνια σήμερα (8/8) βρίσκονται στην πολύ υψηλή κατηγορία (4) στον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς, λόγω των ισχυρών ανέμων που αναμένονται στο Ιόνιο τις μεσημβρινές ώρες. Η πυροσβεστική υπηρεσία βρίσκεται σε κατάσταση μερικής επιφυλακής ενώ από χθες βρίσκεται στο νησί ελικόπτερο Agusta Bell που έχει έρθει από τα Γιάννενα. Παράλληλα οι δυνάμεις της πυροσβεστικής πραγματοποιούν περιπολίες σε καθορισμένα σημεία της Κέρκυρας ενώ γίνονται και εναέριες περιπολίες από τα αεροπλάνα τύπου pzl .Στην προσπάθεια αυτή συμβάλουν τόσο η πολιτική προστασία των δήμων και της περιφέρειας όσο και οι εθελοντικές ομάδες.

Στο μετσξύ οι αντιπεριφερειάρχες Κέρκυρας και Λευκάδας έχουν  εκδώσει μέτρα απαγόρευσης διέλευσης, παραμονής και κυκλοφορίας από σήμερα τα ξημερώματα έως αύριο το πρωί στις εξής περιοχές για την Κέρκυρα:

Κεδροδάσος Ίσσου (Αμμοθίνες Κορισσίων), Δάσος Αγίου Ματθαίου, Αρκουδίλας και Περιοχή Θεοφύλακτος της Τοπικής Κοινότητας Παυλιάνας Δήμου Νότιας Κέρκυρας. 

Μον Ρεπό, Νήσος Λαζαρέτο, Νήσος Βίδος, Νήσος Ποντικονήσι, Κομπίτσι, Άγιοι Δέκα, Σταυρός και περιοχή Άγιος Παντελεήμων της Τοπικής Κοινότητας Κάτω Γαρούνα Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων. 

 Πόρτο Τιμόνι Δήμου Βόρειας Κέρκυρας. 

 Ερημίτη, Νήσοι Παναγία, Άγιος Νικόλαος και Αντίπαξοι Δήμου Παξών 

Για τη Λευκάδα οι απαγορεύσεις αφορούν:

Περιοχές NATURA καθώς και δασικά οικοσυστήματα, πάρκα και άλση, όπως ορίζονται στις διατάξεις του Ν. 998/1979 (ΦΕΚ 289/τ.Α’/1979) σε ολόκληρη τη Λευκάδα.

Στους δασικούς δρόμους του νησιού:Από την Κοινότητα Τσουκαλάδων έως τον ασφαλτόδρομο Σφακιώτες – Πευκούλια (Λαγκάδα).Από τον επαρχιακό δρόμο Σφακιωτών – Εξάνθειας στη θέση «Εργοστάσιο Καλιμάνη» έως το εκκλησάκι της Αγίας Άννας.Από την θέση «Μαρίτσα» Κοινότητα Καρυάς έως τον επαρχιακό δρόμο Κολυβάτων – Νικιάνας.Από μετά την Κόκκινη Εκκλησία έως την κορυφή των Σκάρων.Στο πευκοδάσος Κοινότητας Αγίου Πέτρου, βόρεια του οικισμού και ανατολικά του επαρχιακού δρόμου.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More