Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κέρκυρα: Χρηματοδοτήσεις, έργα και απορροφήσεις στις συναντήσεις του Ν. Παπαθανάση

Στην Κέρκυρα βρέθηκε την Παρασκευή 21 Ιουλίου, κυβερνητικό κλιμάκιο με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, Νίκο Παπαθανάση. Τον κ. Παπαθανάση υποδέχθηκε η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου.

Ακολούθησε Σύσκεψη Εργασίας με τη συμμετοχή του Γ.Γ. Δημοσίων Επενδύσεων & ΕΣΠΑ, Δημήτρη Σκάλκου, του Διοικητή Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού Ταμείου Ανάκαμψης, Νίκου Μαντζούφα, του Ειδικού Γραμματέα Διαχείρισης Προγραμμάτων ΕΤΠΑ, Γιώργου Ζερβού, του Διευθυντή Διεύθυνσης Διαχείρισης Εθνικού ΠΔΕ, Διονύση Γρουζή, Αντιπεριφερειαρχών, στελεχών της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης ΕΠ Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και υπηρεσιακών στελεχών της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων. Συζητήθηκαν με τον πλέον διεξοδικό τρόπο θέματα που αφορούν την ολοκλήρωση του απερχόμενου ΕΣΠΑ καθώς και του νέου χρηματοδοτικού πρωτοκόλλου 2021-27. Παράλληλα, αναλύθηκαν ζητήματα που αφορούν εθνικές χρηματοδοτήσεις, καθώς και διαδικασίες που διασφαλίζουν την απορρόφηση του συνόλου των διατιθέμενων κονδυλίων.

Στη συνέχεια, το κυβερνητικό κλιμάκιο επισκέφθηκε το Αχίλλειο και το Μουσείο Ασιατικής Τέχνης στην Κέρκυρας. ο κ. Παπαθανάσης, σε δηλώσεις του, τόνισε ότι η ολοκλήρωση των έργων συντήρησης του Αχιλλείου και του περιβάλλοντος χώρου, αποτελούν κυβερνητική προτεραιότητα και το τελικό αποτέλεσμα θα αποζημιώσει όλους για την περίοδο αναμονής.

Ακολούθησε, το απόγευμα, εκδήλωση-ομιλία σε κεντρικό ξενοδοχείο προς τους παραγωγικούς φορείς του νησιού. Εκεί, κατά τη διάρκεια διαλογής συζήτησης, τέθηκαν επί τάπητος το σύνολο των ζητημάτων που απασχολούν του παραγωγικούς φορείς, τα ζητήματα ανάπτυξης του νησιού και ενίσχυσης της επιχειρηματικής δράσης.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More