Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κέρκυρα: Όλα έτοιμα για τις εκλογές της Κυριακής

Ολοκληρώθηκαν  οι προετοιμασίες για την εκλογική διαδικασία της Κυριακής στην Π.Ε.  Κέρκυρας και στους δήμους. Στην Κέρκυρα θα λειτουργήσουν 250 εκλογικά τμήματα, μεταξύ των οποίων 5 στους Παξούς και 3 στα διαπόντια, ένα σε κάθε νησί. Το σώμα των εκλογέων στην Κέρκυρα σύμφωνα με τους τελευταίους εκλογικούς καταλόγους είναι 105.719.

Οι συνδυασμοί για τον πρώτο βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης είναι 16 και συγκεκριμένα 5 στο δήμο Κεντρικής Κέρκυρας, 5 στο δήμο Νότιας Κέρκυρας, 3 στο δήμο Βόρειας Κέρκυρας και 3 στους Παξούς ενώ για τον Β΄ βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης οι συνδυασμοί είναι 6.

Στα εκλογικά τμήματα θα στηθούν δύο κάλπες, μια για τις δημοτικές και μια για τις περιφερειακές εκλογές, ενώ οι εκλογείς θα μπορούν να βάζουν έως 4 σταυρούς στην περιφέρεια και στους δήμους για τους συμβούλους εκτός από το δήμο Παξών που ο αριθμός των σταυρών θα είναι έως 3

Οι κάλπες ανοίγουν στις 7 το πρωί και κλείνουν στις 7 το απόγευμα, ενώ σύμφωνα με την Αντιπεριφέρεια Κέρκυρας στα μονά εκλογικά τμήματα θα ανοίξουν πρώτα οι δημοτικές κάλπες και στα μονά οι περιφερειακές. Τα πρώτα αποτελέσματα θα δοθούν στις 9 περίπου το βράδυ ενώ θα αφορούν μόνο συνδυασμούς και όχι σταυροδοσία.

Το περιφερειακό συμβούλιο θα απαρτίζεται από 35 συμβούλους, 21 έδρες για τον συνδυασμό που θα επικρατήσει στις εκλογές και 14 έδρες για τους συνδυασμούς της αντιπολίτευσης. Το Δημοτικό Συμβούλιο Κεντρικής Κέρκυρας θα έχει 39 μέλη, το Δημοτικό Συμβούλιο Βόρειας Κέρκυρας 25, ο δήμος Νότιας Κέρκυρας 25 και το δημοτικό συμβούλιο Παξών 15 μέλη. Η θητεία των νέων συμβουλίων θα είναι πενταετής και θα ξεκινάει από την 1/1/2024.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More